آرشیو مهر ماه 1399

مشاوره كسب و كار و كاريابي كاردوك

بازيافت و تصفيه روغن سوخته با جديدترين تكنولوژي

۲۵۵ بازديد

تكنولوژي‌هاي مختلفي را براي بازيافت و تصفيه روغن سوخته به كار مي‌برند. اين صنايع به منظور احيا، تصفيه و بازيافت روغن‌هاي كار كرده از طراحي، ساخت و نصب تجهيزات مختلفي بهره گرفته تا بتوانند محصولي توليد نمايند كه شرايط سخت در دماي بالا و فشار زياد داخل موتور را تحمل نمايد و به حفظ محيط زيست نيز كمك نمايد. نظر به ويژگي‌هاي مورد انتظار و محيط كاركرد روغن‌هاي موتور و آغشته شدن آن به انواع آلودگي‌هاي فيزيكي و شيميايي همانند آب، ذرات جامد، گاز و مايع مسئله بازيافت اين روغن‌ها از پيچيدگي خاصي برخوردار است. 

 

براي دريافت مشاوره از متخصصان مركز مشاوره كسب و كار و كاريابي كاردوك جهت نوشتن طرح توجيهي مي توانيد با شماره 02166418908 تماس بگيريد.

 منبع: بازيافت و تصفيه روغن سوخته

فرايند بازيافت و تصفيه روغن سوخته

براي اين كار تكنولوژي‌ها و فرايندهاي خاص بازيافت و تصفيه انواع روغن‌هاي صنعتي همانند روش‌هاي تقطير، هيدروژنيزاسيون، اسيدي، قليايي استفاده مي شود. در ادامه مراحل يا تركيبي از فرايندهاي انجام كار شرح داده‌ايم.

  روغن-سوخته

  • حذف آب و ذرات جامد از طريق ته نشيني
  • واكنش اسيد سولفوريك براي حذف گريس، صمغ و مواد آغشته شده قابل حل در اسيد
  • واكنش قليايي براي خنثي‌سازي محيط اسيدي مورد استفاده در فرايند
  • استفاده از مايعات حلال براي حذف صابون
  • تقطير ساده براي حذف رطوبت و روغن‌هاي فرار
  • تقطير تحت خلاء و يا استخراج با استفاده از حلال‌هاي ويژه 
  • استفاده از خاك ويژه رنگبري و جذب ناخالصي‌ها
  • فيلترينگ براي حذف افزودني‌هاي معدني فرايند و ديگر جامدات
  • هيدروژناسيون براي بهبود رنگ
  • بلندينگ براي دستيابي به ويژگي‌هاي مورد انتظار و استاندارد روغن‌هاي صنعتي

تكنيك هاي بازيافت و تصفيه روغن سوخته

تعدادي از تكينيك‌هاي تصفيه و بازيافت روغن سوخته را مي‌توان به شرح ذيل دسته بندي نمود:

  1. فرآيند بازيافت و تصفيه روغن با استفاده از اسيد يا باز و خاك معدني  
  2. فرآيند بازيافت و تصفيه روغن با استفاده از خاك اكتيو شده با اسيد
  3. فرآيند بازيافت و تصفيه روغن در برج تقطير خلاء با استفاده از حلال و خاك معدني و اسيد
  4. فرآيند بازيافت و تصفيه روغن با استفاده از برج تقطير خلاء فيلم نازك
  5. فرآيند بازيافت و تصفيه روغن با استفاده از حلال پروپان
  6. تكنولوژي بازيافت و تصفيه روغن بر پايه هيدروژناسيون
  7. بازيافت و تصفيه روغن بر پايه تكنولوژي اولترا فيلتراسيون

بازيافت-و-تصويه-روغن-سوخته

 1-روش بازيافت و تصفيه روغن با استفاده از اسيد يا  باز و خاك معدني  

در روش تصفيه اسيدي، روغن كاركرده ورودي پس از آبگيري اوليه در پيش گرمكن، وارد تانك تقطير مي‌شود و در حين عمليات تقطير، گازوئيل و مواد سبك از روغن جوشيده تا دماي ٣٧٠ درجه سانتيگراد جدا سازي و نهايتا” با اكسيداسيون تركيبات مواد افزودني باقي‌مانده در روغن، عمليات كراكينگ حرارتي پايان مي‌يابد.

روغن جوشيده با استفاده از مبدل‌هاي حرارتي تا ۴٠درجه سانتي‌گراد سرد شده و سپس در تانك‌هاي شوينده اسيدي به ميزان ١٠درصد وزني روغن جوشيده شده با اسيد سولفوريك غليظ مخلوط و شستشو مخلوط مي‌شود. پس از گذشت زمان ١٠ الي ١٢ ساعت عمليات لجن‌گيري اسيد كه تقريبا ١٥درصد وزن روغن را تشكيل مي‌دهد آغاز مي‌گردد.

روغن اسيدي با آب آهك خنثي و در واحد خاك زني با خاك رنگبر مخلوط و تا دماي ١۶٠درجه حرارت داده مي‌شود، سپس توسط  دستگاه فيلترپرس، روغن پايه از كيك فيلتر جداسازي و استحصال مي‌گردد. بالا بودن حجم لجن اسيدي، بوي نامطبوع و آزاردهنده شديد و بخارات مضر اسيد سولفوريك، مشكل كنترل ميزان اسيديته و رنگ روغن پايه توليدي و گرمازائي واكنش سولفوناسيون اسيد با هيدروكربن‌هاي آرماتيك روغن، از جمله مشكلات و معايب عمده استفاده از اين روش است.

روش قليايي

 در روش بازيافت قليايي روغن كاركرده با افزايش دما تا حدود ١٢٠سانتيگراد  آبگيري مي‌شود و پس از عبور از مبدل‌هاي حرارتي جهت كاهش دما به كمتراز  ۴۵ درجه با محلول آبي كربنات كلسيم و سود عمليات استخراج و شستشو بر روي روغن آبگيري شده، صورت مي‌گيرد. پس از مدت زمان ١٠ الي ١٢ ساعت لجن ته‌نشين شده از فاز روغن جدا مي‌گردد كه تقريبا” تا ٢٠ درصد وزني كل وزن روغن سوخته را تشكيل مي‌دهد.

روغن جدا شده پس از لجن‌گيري به واحد تقطير منتقل شده و در آنجا همزمان با اختلاط با خاك رنگبر تا ٣۵٠ درجه سانتيگراد گرم شده و برش‌هاي سبك روغن پايه و گازوئيل در عمليات تقطير جداسازي مي‌گردد و پس از طي مرحله فيلتراسيون، روغن پايه جداسازي شده و در مخازن ذخيره نگهداري مي‌شود. اين روش نيز داراي هزينه پائين ماشين آلات و تجهيزات خط توليد و مواد مصرفي و در نهايت سطح تكتولوژي نازل داراي لجن پسماند زيادي بوده و روغن پايه توليد شده از نظر وضعيت ظاهر، رنگ و بوي مناسبي ندارد.

انتقاد ها

اين روش تصفيه بسيار ساده بوده و سطح فناوري نازلي دارد و فرايند آن عاري از شرايط سخت عملياتي و تجهيزات مدرن و پيچيده است.

اما اين روش آلاينده‌هاي زيادي را به دليل لجن اسيدي باقيمانده از فرايند به محيط زيست وارد مي‌كند. با توجه به كيفيت پايين فني و هزينه‌هاي بازيافت بالا و زمان طولاني انجام فرايند توليد؛ روش مناسبي نبوده و كيفيت محصول نهايي نيز مطلوب نيست. روش استفاده از اسيد و قليا به همراه خاك زني براي تصفيه روغن روشي بسيار قديمي است كه در بيشتر نقاط دنيا منسوخ شده است، اما هنوز در ايران در بعضي واحدهاي تصفيه روغن استفاده مي‌شود.

2- روش بازيافت و تصفيه روغن با استفاده  خاك رس فعال شده اسيدي

اين روش تصفيه روغن نياز به اسيد ندارد. باقي مراحل شبيه روش قبل است و ضمن داشتن فرآيند ساده براي پلان هايي با ظرفيت كم مناسب است. مصرف خاك در اين روش زياد و بازدهي آن بسيار كم است. دفع مقدار زيادي خاك رس آلوده مشكلات زيست محيطي را به دنبال دارد، فرآيند وابسته به نوع خاصي از خاك رس است كه ممكن است در همه جا به آساني در دسترس نباشد.

3- روش تقطير تحت خلاء با استفاده از خاك رنگ بر اسيد و حلال هاي معدني

در اين روش كه تاكنون در تعداد محدودي از واحدهاي تصفيه فعال در كشور بكار رفته؛ پس از آبگيري و لجن‌گيري مقدماتي روغن كاركرده در مخازن استوانه‌اي ايستاده با كف مخروطي، مجددا” با عبور از دستگاه‌هاي سپراتور به ٣ فاز آب، لجن و روغن جداسازي مي‌شود كه روغن خروجي از سپراتور در اين محل به ميزان زيادي لجن گيري مي‌شود.

سپس روغن لجن‌گيري شده با عبور از مبدل حرارتي پيش گرمكن، تا حدود ١۵٠c گرم و سپس به برج تقطير كه با طراحي مناسب و رفلاكس بخارات كندانس شده؛ در چند مرحله امكان جداسازي روغن‌ها را فراهم مي‌سازد. پس از انجام عمليات تقطير تحت خلاء نسبي در حدود ٢۵٠ميلي‌متر جيوه و دماي ۴٠٠ درجه سانتي‌گراد روغن تقطير شده با نقطه اشتعال بالا وارد مبدل‌هاي حرارتي پوسته- لوله‌اي آب خنك كن شده و دماي آن تا ٣۵ درجه سانتيگراد كاهش مي‌يابد. سپس روغن سرد شده به تانك‌هاي شتشوي اسيدي و استخراج با حلال انتقال داده مي‌شود.

در اين مرحله ابتدا روغن تقطير شده با مخلوطي از اسيد سولفوريك و اسيد استيك به نسبت ٢درصد وزني روغن شستشو داده شده تا تركيبات گوگردي و بودار موجود در روغن حذف شده و نهايتا” روغن با حلال معدني استخراج شده و باقيمانده پسماندها و تركيبات رنگي در اين مرحله از روغن جدا مي‌گردد.

پس از استخراج

پس از استخراج، حلال معدني با عمليات تقطير ساده از فاز استخراج قابل بازيافت و استفاده مجدد است. پس از بازيافت حلال و جداسازي روغن در مراحل بعدي روغن جهت رنگبري و بوزدائي نهائي به واحد رنگبري منتقل مي‌گردد و در تانك ميكسرها پس از اختلاط با خاك رنگبر و تزريق بخار تا ١٨٠درجه سانتيگراد گرم مي‌شود تا با عمليات تصفيه در بخش فيلتراسيون، روغن پايه جداساز و ذخيره شود.

در اين روش با توجه به انجام عمليات در برج تقطير امكان جداسازي برش‌هاي روغن همچون SN150، SN300 و SN500 از پايين برج نيز فراهم است. قابل ذكر است كه روغن پايه توليدي در اين روش داراي نقطه اشتعال و گرانروي بالا و قابل قبولي جهت توليد محصولات مورد نظر در طرح بوده و از نظر رنگ، بو و وضعيت ظاهري و ساير فاكتورهاي استاندارد با روغن‌هاي تصفيه شده اول قابل رقابت مي‌باشد.

سيستم-بازيافت-و-تصويه-روغن-سوخته موتور

 

4- فرآيند بازيافت و تصفيه روغن سوخته با استفاده از برج تقطير مولكولي درخلاء  فيلم نازك

در اين فرآيند روغن سوخته ابتدا پيش تصفيه شده و سپس تقطير مي‌شوند تا آب و هيدروكربن‌هاي سبك آن جدا شوند. در روش تصفيه تقطيري روغن را حرارت داده و پس از تبخير و عمل ميعان در سطوح مختلف محصولات پايه نفتي تفكيك مي‌گردد. فرآيند جداسازي تقطيري مولكولي در فاصله كوتاه با شرايط خلاء با فيلم نازك با دماي كنترل شده پايين و بدون هيچ گونه افزودني شيميايي (اسيد و خاك) انجام مي‌شود.

روغن پايه كه توسط اين فرآيند توليد مي‌شود مطابق با استانداردهاي موسسه نفت آمريكا (API) گروه 1 و 2 يا ACEA اروپا بوده كه خوراك مناسبي براي تدوين و فرموله كردن طيف گسترده‌اي از روغن‌هاي صنعتي موتور، توربين، هيدروليك، دنده، گريس مي‌باشد.

مراحل تصفيه

در اين روش ابتدا روغن از فيلترهاي اوليه جهت جدا شدن آلودگي‌هاي غير اشباع آن عبور كرده، سپس جهت جداسازي مواد سبك شامل آب، گازوئيل و بنزين وارد برج تقطيري تحت وكيوم با دماي پايين شده و بعد جهت جداسازي مواد سنگين روغن وارد راكتورهاي تقطيري فيلم نازك با فشار وكيوم تحت خلا بالا مي‌شود. روغن توسط جاروبك‌هاي متصل به روتور تبديل به لايه نازك بر روي سطح داغ مي‌شود.

اين تكنيك مسير آزاد مولكولي را به شدت افزايش داده و موجب تبخير روغن در دماي پايين مي‌شود. در اين مرحله برش‌هاي روغن از SN 100 تا SN 500 به صورت جز به جز تبخير و كندانس مي‌شود. بعد از اين مرحله ضايعات با تركيبات رنگي از روغن جدا شده و به صورت  لجن قيري مورد استفاده صنايع مختلف قرار مي‌گيرد. محصولات خروجي اين فرآيند شامل روغن پايه گروه 1 و 2، سوخت تقطيري صنعتي با كيفيت بالا و پسماند قيري قابل مصرف در توليد قير پليمري، آسفالت، ايزوگام است.

قابل ذكر است در اين روش هيچ گونه افزودني اسيد و خاك جهت رنگبري و خالص سازي نياز نيست به همين جهت علاوه بر رعايت مسائل زيست محيطي داراي راندمان بالا است.

5- فرآيند بازيافت و تصفيه روغن سوخته با استفاده  ازحلال  پروپان

تكنولوژي‌هاي بر پايه استخراج مبتني بر تقطير خلاء و تصفيه شيميايي هستند كه در آن استخراج با حلال  پروپان در دماي اتاق جاي تصفيه شيميايي در مرحله اوليه را گرفته است. در اين روش حلال ابتدا روغن سوخته با يك محلول بازي حاوي هيدروكسيد آمونيم و يا هيدروكسيد پتاسيم براي خنثي‌سازي تركيبات نامطلوب پيش تصفيه مي‌شود.

اين روغن سپس با حلال پروپان كه انتخاب پذيري بالايي براي هيدروكربن‌ها داشته قادر است فلزات و ديگر آلودگي‌ها را رد كند. ذرات جامد، آب و آلودگي‌هاي مخلوط در مخزن جداسازي پاكسازي مي‌شود. مخلوط روغن و پروپان از طريق يك سري مبدل‌هاي حرارتي براي جداسازي پروپان به فلاش جداساز مي‌روند و پروپان مجددا با آب سرد كندانس شده و به مخزن حلال  جهت استفاده مجدد برمي‌گردد.

در فرآيند تصفيه با حلال پروپان در فشار اتمسفر و در راكتور استخراجي حلال با درصد مشخصي از روغن به راكتور وارد شده و به دليل سبكي پروپان در بخش بالا تبخير و سرد شده و روغن نامحلول در پايين قرار گرفته و به صورت جداگانه تقطير مي‌شود، تا هيدروكربن‌هاي سبك و باقيمانده پروپان نيز خارج گردند.

اين روغن سپس براي جداسازي فراكنش‌ها، در خلاء تقطير مي‌شود و در مراحل پاياني روي آن هيدرو فينيشينگ صورت مي‎گيرد تا يك روغن بازيافتي با كيفيت مناسب به دست آيد. از پسماند اين فرايند مي‌شود به عنوان مواد اوليه  آسفالت استفاده نمود. از مزاياي اين روش قابليت بازيابي حلال و توليد روغن با كيفيت مناسب است اما با اين روش تمام آلاينده‌ها را نمي‌توان حذف كرد. اين سيستم در فشار بالا كار مي‌كند و آب بندي و كنترل فرايندهاي آن گاهاً مخاطره آميز و پر هزينه است. لذا در اشل اقتصادي كوچك مقياس بدليل هزينه بالاي تجهيزات بكار گرفته نمي‌شود. 

6- تكنولوژي بازيافت وتصفيه روغن برپايه هيدروژناسيون

در اين فرآيند، ابتدا مواد ورودي خام فيلتر مي‌شود تا مواد جامد از آن جداسازي شده و سپس محلول با هيدروژن داغ در يك ستون اختلاط تحت فشار مخلوط و حرارت داده مي‌شود. مخلوط گرم شده به يك جداساز فلش شده و با مايع جداكننده فلاش به استرينر مي‌رود. مخلوط بخار جداكننده فلاش و مواد باقيمانده دربخش بالاي فيلتر و استرينر براي حذف فلزات محلول، از طريق رآكتور كاتاليستي تصفيه مي‌گردد و سپس با فرايند هيدروفينيشينگ سولفور زدايي و كلرزدايي شده و با اشباع شدن مواد آروماتيك و واكنش‌هاي هيدروكراكينگ ملائم روغن حاصل نسبت به خوراك ورودي، خواص شيميايي و فيزيكي بهبود يافته‌اي را مي‌يابد.

شرايط فرآيند مانند فشار، سرعت و ميزان گردش هيدروژن از هر واحدي به واحد ديگر بر اساس كيفيت خوراك ورودي متغير است. در اين فرايند روغن ورودي جهت تصفيه شدن به يك محصول هيدروكربني با گستره جوش وسيع تبديل مي‌شود، كه در طي فرايند به محصولات روغن خنثي با ويسكوزيته‌هاي متفاوت جداسازي مي‌شوند كه بتوان از آن‌ها براي بلندينگ روغن روانكار استفاده كرد. در اين روش مي‌تواند بيشتر از ۸۵درصد روغن خوراك ورودي سيستم را بازيافت كند و خروجي‌هاي متعددي از آن دريافت نمود.

مدل-مفهومي-تصويه-روغن-سوخته-موتور

7-بازيافت وتصفيه روغن برپايه تكنولوژي اولترا فيلتراسيون

اين تكنولوژي تصفيه بسيار پاك‌تر و از نظر انرژي كارآتر است و فرآيند آن بر پايه اولترا فيلترا سيون روغن سوخته با استفاده از غشاها و موانع كارآمد داراي كربن اكتيو مي‌باشد. در اين روش ابتدا آب و رسوبات بزرگ به وسيله سانتريفيوژ در دماي پايين جدا مي‌شوند و سپس با پيش تقطير، آب و حلال جدا شده و پيش تصفيه روغن با مواد شيميايي براي بهبود كيفيت انجام مي‌شود.

روغن پيش تصفيه شده به ستون جداسازي منتقل شده و در نتيجه گازوييل آن جداسازي مي‌گردد. مرحله كليدي فرآيند اولترا فيلتراسيون در دماي بالاست كه در آن روغن و پليمر و ذرات كوچك به وسيله فيلترهاي تيوبي با قطرهاي كوچك جدا مي‌شوند. در ادامه هيدروتريتينگ كاتاليستي براي بهبود رنگ محصول نهايي انجام مي‌گردد كه با تقطير خلاء نهايي امكان توليد انواع مختلف روغن‌هاي فراهم مي‌گردد.

 

خدمات قابل ارايه  كاردوك به  طرح‌ها و واحدهاي

  • تهيه و مشاوره طرح توجيهي و امكان سنجي طرح با استفاده از نرم افزار كامفار توسط متخصصين كارآمد مهندسي
  • ارائه خدمات در انتخاب ماشين آلات، تاسيسات عمومي و طراحي سايت پلان
  • راه اندازي و اجراي پروژه هاي صنعتي و خدماتي
  • كمك به تامين نيروي انساني نصب، راه اندازي ماشين آلات و تاسيسات عمومي طرح
  • مشاوره بازاريابي و صادرات محصول با كيفيت به كشورهاي ديگر
  • مشاوره اصلاح تكنولوژي، نوسازي و بازسازي واحدهاي قديمي
  • مشاوره ارتقا بهروري بنگاه

 

براي دريافت مشاوره از متخصصان مركز مشاوره كسب و كار و كاريابي كاردوك جهت نوشتن طرح توجيهي مي توانيد با شماره 02166418908 تماس بگيريد.

 

منبع: بازيافت و تصفيه روغن سوخته

ثبت شركت دانش بنيان | هزينه هاي لازم براي ثبت دانش بنيان

۶۱ بازديد

ثبت شركت دانش بنيان با توجه به امتيازاتي كه طبق قانون به آن واحد اعطا مي‌شود، مورد توجه بسياري از افراد خلاق و نوآور بوده است. طبق قانون ضوابط و معيارهايي براي تعيين دانش بنياني وضع شده كه پس از درخواست، كارگروه ارزيابي وضعيت واحد را بررسي و براي پذيرش يا رد آن نظر خواهد داد. با توجه به تغييرات سال‌هاي اخير و عدم آگاهي از ملاك‌ها، برخي دچار سردگمي شده و گاه با وجود داشتن شرايط لازم از مزاياي شركت‌هاي دانش‌بنياني بهره‌مند نمي‌شوند. با خواندن اين مقاله و بهره‌گيري از تجربيات كارشناسان كاردوك مي‌توانيد شانس خود را براي ثبت شركت دانش بنيان امتحان كنيد.

 

براي ثبت‌نام يا دريافت مشاوره در زمينه شركت دانش بنيان و طريقه ثبت مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره كسب و كار كاردوك از طريق شماره 02166418908 تماس بگيريد.

 

منبع: ثبت شركت دانش بنيان

به چه شركت هايي دانش بينان گفته مي شود؟

هر شركت خصوصي يا تعاوني كه بتواند با به كارگيري دانش و سرمايه جهت توسعه و رونق اقتصادي و ايجاد ارزش افزوده زياد، كالا، محصول و خدماتي ارائه بدهد كه بديع و نوآورانه باشد ( كه به تصويب كارگروه ارزيابي دانش بنيان رسيده باشد)، جزء شركت‌هاي دانش بنيان بوده و براي مدت مشخصي مي‌تواند از امتيازات مالي و قانوني بهره مند شود. بايد گفت بعد از مدت مشخص شده، به منظور تمديد و استفاده از مزايا؛ مجددا آن واحد مورد ارزيابي قرار مي‌گيرد. براي آشنايي بيشتر با ماهيت شركت دانش بنيان كليك كنيد.

 

مدارك و شرايط لازم براي ثبت شركت دانش بنيان

پيش از هر چيز بايد بدانيد كه هيچ واحدي نمي‌تواند از ابتداي فعاليت دانش بنيان باشد، بنابراين اگر مجموعه اي داريد كه در آن اختراعات و يا روش‌هاي خلاقانه‌اي به كار مي‌رود؛ بايد مانند سايرين مراحل قانوني ثبت شركت‌ها را طي كرده باشيد. لازم به ذكر است افراد حقيقي نيز نمي‌توانند براي شركت دانش بنياني اقدام كنند و حتما بايد ابتدا موسسه يا شركتي را ثبت نمايند. در ادامه برخي ديگر از شرايط لازم جهت بهره مندي از مزايا و حمايت‌هاي قانوني را ذكر كرده ايم:

1- محصول حداقل در حد نمونه آزمايشگاهي توليد شده باشد، پيش طرح‌ها و ايده براي ارزيابي كافي نيستند

2- مستندات توليد و وجه تمايز محصول، كالا و خدمت با ساير محصولات مشابه ارائه شود

3- كالا يا خدمت بايد نوآورانه و داراي پيچيدگي باشند به طوريكه به راحتي نتوان از آن كپي كرد

4- حداقل 51 درصد سهام متعلق به واحد خصوصي باشد

5- شخص رابط با كارگروه به اطلاعات شركت و فناوري مورد نظر مسلط باشد

6- آئين نامه ارزيابي و سطوح 1 ، 2 و 3 دانش بنيان مطالعه شده باشد

اگر هنوز شركتي ثبت نكرده ايد، براي انجام امور ثبت شركت كليك كنيد.

 

مراحل ثبت شركت دانش بنيان

اگر شرايط لازم براي ثبت شركت دانش‌بنيان را داريد، مي توانيد با مراجعه به سايت daneshbonyan.isti.ir و با وارد شدن به قسمت ثبت نام، حساب كاربري ايجاد كرده و با ارسال مدارك و دلايل خود براي ارزيابي اوليه اقدام كنيد.
پس از ارسال مدارك در مدتي كوتاه، كار گروه محصول شما را مورد بررسي قرار داده و در صورت داشتن شرايط اوليه براي ارزيابي حضوري و بازديد واحد توليدي اقدام خواهند نمود.

 

هزينه راه اندازي شركت دانش بنيان

از زمان ارسال مدارك براي كار گروه و انجام ارزيابي هاي غير حضوري تا حضوري و ثبت شركت دانش بنيان هيچ نوع هزينه اي نياز به پرداخت نيست. معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري با تامين هزينه‌هاي مربوطه از اين واحدها حمايت مي كند.

 

سوالات متداول

چگونه شركت دانش بنيان ثبت كنيم؟

ابتدا موسسه خود را در اداره ثبت شركت ها به ثبت رسانده و با آماده كردن مستندات لازم به سايت daneshbonyan.isti.ir مراجعه كنيد.

مشاوره براي ثبت شركت دانش بنيان از كجا بايد گرفت؟

مراكز مشاوره كسب و كار مانند كاردوك با تجربه چندين ساله در امور تجاري مي توانند به شما جهت طي مراحل قانوني، راهنمايي و خدمات ارائه دهند.

آيا دانشگاه‌ها و مراكز علمي نيز امكان تاسيس و اداره شركت‌هاي دانش‌بنيان را دارند؟

بله. دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالي پژوهشي نيز مي‌توانند به ايجاد و اداره شركت‌‌هاي دانش‌بنيان دست بزنند. اما تنها در صورتي كه حداكثر 49درصد شركت ثبتي را دارا باشند.

 

براي ثبت‌نام يا دريافت مشاوره در زمينه شركت دانش بنيان و طريق ثبت مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره كسب و كار كاردوك از طريق شماره 02166418908 تماس بگيريد.


منبع: ثبت شركت دانش بنيان

نوشتن طرح توجيهي با بالاترين كيفيت

۵۸ بازديد

نحوه نوشتن طرح توجيهي را مي دانيد؟ طرح توجيهي ( Feasibility Study ) گزارشي است كه توجيه پذيري و يا قابل انجام نبودن يك پروژه يا طرح را از ابعاد مختلف نشان مي دهد. كسب و كار هاي نوپا به منظور دريافت مجوز از سازمان ها و دريافت تسهيلات بانكي و يا جذب سرمايه گذار نيازمند آماده سازي و ارائه طرح توجيهي هستند. از آنجايي كه سرمايه گذارها و موسسات مختلف تمايلي به سرمايه گذاري بر روي پروزه ها و طرح هاي ناموفق را ندارند بايد در نگارش طرح توجيهي نهايت دقت عمل را داشته باشيد. در اين به بررسي دقيق نحوه نگارش طرح توجيهي مي پردازيم.


براي دريافت مشاوره از متخصصان مركز مشاوره كسب و كار و كاريابي كاردوك جهت نوشتن طرح توجيهي مي توانيد با شماره 02166418908 تماس بگيريد.

 منبع: نوشتن طرح توجيهي

نحوه نگارش صحيح طرح توجيهي چيست؟

معمولا نگارش طرح توجيهي توسط يك فرد متخصص در زمينه كسب و كار به تحرير در مي آيد. تنظيم و نوشتن طرح توجيهي شامل مراحل زير است :

1- مشخصات مجري طرح

مجري طرح كسي است كه مسئوليت اجراي طرح را به عهده دارد كه لازم است مشخصات فردي، شماره تماس و آدرس وي قيد گردد.

2- مشخصات طرح توجيهي

به منظور جلب رضايت خوانندگان، طرح و پروژه بايد به صورت مشخص و واضح شرح داده شود. سوالاتي مانند پروژه مورد نظر چيست ؟ و چگونه به سود آوري مي رسد ؟ از جمله مهمترين سوالاتي كه است كه بايد در اين قمست به آنها پاسخ داده شود.

3- مشخصات مجوز هاي قانوني

تمامي اقدامات قانوني، حقوقي و جواز هايي كه براي راه اندازي اين پروژه نياز است در اين قمست توضيح داده مي شود.

4- مشخصات محصول يا خدمات پروژه

هر پروژه اي در نهايت به توليد يك محصول يا ارائه يك خدمات منتهي مي گردد. در نگارش توجيهي ضروري است كه حاصل نهايي براي جذب سرمايه گذار ها مشخص گردد و همچنين روش و فرايند توليد محصول يا ارائه خدمات به درستي شرح داده شود. از جمله سوالات مهمي كه در اين بخش بايد به آنها پاسخ دهيد مي توان به موارد زير اشاره داشت: برتري محصول يا خدمات نهايي شما نسبت به رقبا چيست ؟ ضرورت توليد اين محصول يا ارائه اين خدمات در چيست؟

5- برآورد و پيش بيني مالي | نوشتن طرح توجيهي

با استفاده از شاخص و معيار هاي قابل اندازه گيري، ميزان سرمايه اوليه پروژه در زمان نگارش طرح توجيهي بايد لحاظ شود. همچنين هزينه نگهداري، برآورد سرمايه در گردش، هزينه لوجستيك، استهلاك، منابع، هزينه هاي يپش بيني نشده نيز در اين قسمت مشخص مي گردد.

6- برآورد هزينه هاي سرمايه گذاري

در طرح توجيهي بايد هزينه هاي سرمايه گذاري، چگونگي سرمايه گذاري و تسهيلات مالي مشخص شود. در اين قسمت بايد قيمت تمام شده محصول يا خدمات پروژه، سود و زيان نهايي طرح ، بهاي محصول نهايي براي فروش و …. نشان داده شود.

7- برنامه ريزي اجراي طرح

با توجه به نياز ها و برآورد هاي انجام شده اوليه، برنامه ريزي و زمان بندي اجراي طرح ارائه مي شود.

 

بهترين فرد براي نوشتن طرح توجيهي كيست ؟

بهترين-فرد-براي-نوشتن-طرح-توجيهي

طرح توجيهي امري تخصصي است كه بايد توسط يك فرد متخصص انجام شود. چرا كه در صورت هر گونه اهمال مي تواند منجر به عدم سرمايه گذاري توسط نهاد هاي ذي ربط گردد. شما مي توانيد براي نگارش طرح توجيهي خود را به تيم متخصص كاردوك بسپاريد يا براي برطرف كردن مشكلات خود در اين زمينه از مشاوران كاردوك مشاوره بگيريد.

 

شناخت قسمتهاي مختلف طرح توجيهي

مراحل-و-بخش-هاي-نوشتن-طرح-توجيهي

براي نوشتن طرح توجيهي بايد بدانيد كه سه بخش مهم در امكان سنجي و طرح توجيهي در هر حوزه اي وجود دارد كه عبارت است :

  • مطالعات بازار (Market Study)
  • مطالعات فني (Technical Study)
  • مطالعات اقتصادي (Economic Study)

كه هر كدام را در ادامه بررسي كرده‌ايم.

 

 بخش اول در نوشتن طرح توجيهي : مطالعات بازار (Market Study)

در اين بخش از طرح توجيهي به بررسي كامل منطقه راه اندازي پروژه پرداخته مي‌شود. هدف مطالعات بازار، شناسايي هدف پروژه، تحليل دقيق (از جمله سياست هاي مديريتي و …)، شناسايي فرصت و تهديدهاي موجود در منطقه، كاهش ريسك پروژه و … مي‌باشد. به طور كلي مي‌توان گفت كه هدف از انجام تحقيقات بازار بررسي و پيشنهاد پتاسيل‌هاي ارزش آفرين موجود در منطقه جهت اطمينان يافتن سرمايه‌گذار براي سرمايه گذاري در منطقه پروژه مي‌باشد. علاوه بر موارد ذكر شده خروجي تحقيقات بازار به منظور اطلاعات اوليه براي انجام مطالعات فني به كار گرفته مي‌شود. به طور كلي مي‌توان گفت كه در اين بخش از نگارش طرح توجيهي و امكان سنجي موارد زير مورد بررسي قرار مي‌گيرد:

1-1- شناخت محيط و منقطه پروژه

  • شناخت موقعيت جغرافيايي و مكاني پروژه
  • بررسي شاخص هاي جمعيت شناختي منقطه پروژه
  • بررسي پتانسيل ها، زيرساخت و امكانات رفاهي و تفريحي در منطقه
  • بررسي دسترسي‌هاي پروژه از طريق شريان‌هاي اصلي و وسايل حمل و نقل عمومي

2-1- مطالعه كاربري و پروژه هاي تاثيرگذار منطقه

  • بررسي مشخصات، ويژگي‌ها، امكانات و … پروژه‌هاي رقيب در منطقه پروژه (توجه داشته باشيد كه شامل پروژه‌هاي در حال ساخت نيز مي‌شود)
  • تحقيقات بازار و بررسي سياست‌هاي قيمت گذاري
  • بررسي قيمت پروژه‌هاي مشابه در منطقه
  • بررسي موقعيت مكاني پروژه نسبت به منقطه پروژه‌هاي موفق و شاخص 
  • تدوين نقشه قيمت منطقه ( price map )

3-1- بررسي معاملات مسكن

  • بررسي شرايط كلي حاكم بر بازار مسكن و عوامل تاثير گذار بر آن در منطقه
  • حجم معاملات مسكن در منقطه
  • قيمت معاملات مسكن در منقطه
  • شاخص‌هاي آماري مسكن
  • بررسي اجاره بهاي مسكن در منقطه

4-1- جمع بندي مطالعات بازار و ارائه پيشنهاد ها

  • تجزيه و تحليل نقات قوت و ضعف و فرصت‌ها و تهديدهاي موجود (swot) پروژه
  • برآورد بازار هدف پروژه 
  • برآورد عرضه و تقاضاي پروژه

 

بخش دوم در نگارش طرح توجيهي : مطالعات فني (Technical Study)

مطالعات فني به بررسي توجيه‌پذير بودن پروژه از لحاظ فني مي‌پردازد و شامل مطالعات ويژگي‌ها و مشخصات في پروژه بر اساس نتايج توسعه داده شده مطالعات بازار مي‌باشد. هدف از مطاله فني پروژه بررسي توجيه‌پذيري و امكان اجراي آن از ديد فني است. اين بخش از طرح توجيهي شامل موارد زير مي‌باشد:

1-2- بررسي پروژه

• موقعيت مكاني پروژه
• جدول سطوح پروژه
• پلان طبقات پروژه
• تصاويري از منطقه

2-2- تدوين برنامه فروش پروژه

• برآورد استراتژي فروش در پروژه
• برآورد قيمت فروش پروژه به تفكيك طبقات
• تعيين نظام پرداخت پروژه

3-2- برآورد هزينه هاي پروژه

• هزينه زمين پروژه
• هزينه مجوزهاي شهرداري، نظارت، مشاوره و …
• هزينه ساخت پروژه
• هزينه مالي پروژه
• هزينه تجهيز دفتر فروش

 

بخش سوم نگارش نوشتن طرح توجيهي : مطالعات اقتصادي (Economic Study)

در هر پروژه‌اي بايد بر اساس ميزان هزينه هاي ثابت و متغير (هزينه‌هاي ساخت، مواد، عوارض و …) سودآوري پروژه را ارزيابي كرد. مطالعات و امكان سنجي اقتصادي اين امكان را مي دهد تا ميزان سودآوري پروژه و تجزيه و تحليل ريسك‌هاي موجود تصميم مناسب گرفت. در اين بخش از نگارش طرح توجيهي موارد زير مطرح مي‌گردد: 

3-1- برآورد اوليه از اقتصاد كلان پروژه بدون درنظرگرفتن ارزش زماني پول

در اين بخش اطلاعات اوليه پروژه كه براي شروع ضروري هستند، بايد به دست آيد.
•تخمين متراژ خالص مورد نياز اوليه
• محاسبه متراژ ناخالص اوليه پروژه
• تخمين مدت زمان ساخت
• محاسبه هزينه‌هاي اجراي پروژه
• مخاسبه هزينه‌هاي احتماي براي تامين سرمايه
• قيمت زمين
• برآورد درآمد فروش متراژ خالص كاربري‌هاي مختلف پروژه مطابق برنامه فروش
• محاسبه كل درآمد حاصل از فروش
• تخمين هزينه هاي مربوط به ارزيابي، تبليغ و فروش
• محاسبه كل هزينه هاي پروژه
• محاسبه سود خالص
• محاسبه نرخ بازگشت سرمايه پروژه (ROR)

3-2- جريان نقدي خروجي پروژه (Cash Out Flow)

• اگر اقساط وجود داشت نياز به محاسبه جريان نقد ملك وجود دارد
• در صورت نياز محاسبه جريان نقدي كه بابت تامين سرمايه پرداخت مي‌شود
• در صورت دارا بودن اقساط نياز به محسابه جريان نقدي هزينه عوارض ساخت است
• جريان نقد در هزينه هاي ساخت متناسب با تورم موجود محاسبه مي‌شود
• در نظر گرفتن تمامي جريان نقدي كه در پروژه خارج مي‌شود

3-3- جريان نقدي ورودي پروژه (Cash In Flow)

  • ارائه ميزان عرضه و فروش با توجه به قيمت روز
  • محاسبه درآمد طبق كاربري‌هاي مختلفي كه مطابق برنامه فروش است
  • مشخص كردن روند دريافت اقساط، درصد و نقدينگي حاصل از فروش
  •  مشخص كردن كل درآمد حاصل از پروژه

3-4- جريان نقدي خالص پروژه (Net Cash Flow)

جريان نقدي خالص پروژه به همراه جريان نقدي خالص تجمعي، جريان نقدي خالص ارزش فعلي پروژه و جريان نقدي ارزش فعلي خالص تجمعي پروژه

3-5- محاسبه شاخص هاي اقتصادي پروژه

در اين بخش با استفاده از روش هاي خاص اقتصاد مهندسي سودآوري پروژه با در نظر داشتن برخي شاخص‌هايي كه در ادامه نام برده‌ايم، انجام مي‌شود.
• ارزش فعلي خالص درآمدهاي پروژه
• ارزش فعلي خالص هزينه‌هاي پروژه
• ارزش فعلي خالص (NPV) پروژه
• نرخ بازده داخلي (IRR) سالانه پروژه
• شاخص سودآوري پروژه PI (نسبت منافع به مخارج B/C)
• نرخ بازده داخلي تعديل شده (MIRR) سالانه پروژه
• مقدار سرمايه اوليه‌اي كه تا پايان كار بدون توقف لازم است
• محاسبه نقطه سربه‌سر پروژه (Break-Even Analysis)
1- دوره بازگشت سرمايه عادي (NPP)
2- دوره بازگشت سرمايه پويا (DPP)

3-6- تجزيه وتحليل ريسك هاي اقتصادي پروژه (Economic Risk Analysis)

محاسبه ريسك‌هاي اقتصادي يكي از مهم ترين پارامترها در برآورد سودآوري پروژه است. با در نظر داشتن ريسك‌هاي منفي كه آناليز حساسيت گفته مي‌شود، مي‌توان از امينت اجرايي پروژه اطمينان حاصل نمود. براي اين منظور سه شاخص بايد در نظر گرفته شود.

• اندازي گيري ريسك كاهش قيمت پيش بيني شده
• محاسبه ريسك افزايش قيمت‌هايي كه براي هزينه ها برآورد شده
• آناليز حساسيت ريسك تغيير تورم و تاثير آن بر هزينه ها

 

كاربرد نوشتن طرح توجيهي

كاربرد نوشتن طرح توجيهي

معمولا طرح توجيهي كسب و كار براي يكي از دو هدف كلي زير تهيه مي گردد:

هدف اول : مطالعات امكان سنجي معمولا براي تامين منابع مالي طرح هاي جهت سرمايه گذاري ارائه مي گردد. تا بر اساس برنامه ريزي و منابع مورد نياز و ههچنين با توجه به درآمد ها و شرايط بازگشت سرمايه ( نقطه سر به سر )، سرمايه گذار ( بانك ها ، ارگان ها و نهاد هاي ذي نفع و … ) را متقاعد كنند تا در پروژه مشاركت كند. بررسي سرمايه گذاري در سه بخش مطالعات بازار، مطالعات فني و مطالعات مالي انجام مي شود. براي كسب اطلاعات بيشتر مقاله اهداف طرح توجيهي را مطالعه نماييد.

هدف دوم : در زمان راه اندازي و توسعه يك كسب و كار براي دريافت جواز از سازمان و ارگان ها دولتي مختلف نياز به تهيه طرح توجيهي است.  

 

خدمات مركز مشاوره كسب و كار  كاردوك

شركت كاردوك يكي از شركت هاي مشاوره كسب و كار و ارائه طرح توجيهي مي باشد كه با داشتن سابقه چندين ساله در زمينه هاي مختلف مشاوره اي و اجرايي شايستگي خود را اثبات كرده است. اين مجموعه با آماده سازي صدها طرح توجيهي در زمينه هاي مختلف از اعم از طرح توجيهي صنعتي ، طرح توجيهي خدماتي ، طرح توجيهي كشاورزي و ... آماده تهيه و دريافت سفارش طرح توجيهي مي باشد. براي آشنايي بيشتر از طرح توجيهي انجام شده توسط تيم كاردوك توصيه مي كنيم مقاله انواع طرح توجيهي انجام شده توسط تيم كاردوك را مطالعه نماييد.

  • تهيه و مشاوره طرح توجيهي و امكان سنجي طرح با استفاده از نرم افزار كامفار توسط متخصصين كارآمد مهندسي
  • ارائه خدمات در انتخاب ماشين آلات، تاسيسات عمومي و طراحي سايت پلان
  • راه اندازي و اجراي پروژه هاي صنعتي و خدماتي
  • كمك به تامين نيروي انساني نصب، راه اندازي ماشين آلات و تاسيسات عمومي طرح
  • مشاوره بازاريابي و صادرات محصول با كيفيت به كشورهاي ديگر
  • مشاوره اصلاح تكنولوژي، نوسازي و بازسازي واحدهاي قديمي
  • مشاوره ارتقا بهروري بنگاه

 

 

 

 

براي دريافت مشاوره از متخصصان مركز مشاوره كسب و كار و كاريابي كاردوك جهت نوشتن طرح توجيهي مي توانيد با شماره 02166418908 تماس بگيريد.

 

منبع: نوشتن طرح توجيهي

طرح توجيهي توليد برق در واحدهاي خصوصي و كوچك مقياس

۵۹ بازديد

طرح توجيهي مولدهاي تركيبي توليد برق و حرارت كوچك مقياس براي واحد خصوصي با توجه به افزايش مصرف و اتلاف انرژي در واحدهاي بزرگ، فرصت مناسبي جهت سرمايه گذاري را نشان مي‌دهد. در دنياي امروز مصرف سرانه انرژي به ويژه انرژي الكتريكي يكي از مهمترين عوامل و شاخص‌هاي پيشرفت صنعتي و توسعه اقتصادي يك كشور محسوب شده است. با توجه به نقش ويژه اين انرژي در صنايع پيشرفته مي‌توان نتيجه گرفت كه خون رگ‌هاي جهان صنعتي انرژي الكتريكي است و نقش سازنده و توسعه‌اي توليد، انتقال، توزيع و كنترل نيروي برق به عنوان يكي از زيرساخت‌هاي اصلي توسعه مورد توجه تمامي كشورهاست.

 

براي دريافت مشاوره از متخصصان مركز مشاوره كسب و كار و كاريابي كاردوك جهت نوشتن طرح توجيهي مي توانيد با شماره 02166418908 تماس بگيريد.

 منبع : طرح توجيهي توليد برق

اهميت صنعت برق و مولد در ايران

برق مهم‌ترين موتور محرك صنعت و پيشران اقتصاد است و در تمامي زمينه‌هاي توسعه‌اي نقش كليدي دارد. در حال حاضر مصرف برق كشور 59هزار مگاوات است و توان توليد برق كشور نيز 59 هزار مگاوات است. احداث نيروگاه‌هاي برق بزرگ مقياس بسيار پر هزينه و سرمايه‌بر است.

در شبكه‌هاي گسترده توليد انتقال و توزيع به دليل گستردگي و اتلاف انرژي در بخش‌هاي مختلف، براي يك مگا وات نيازمند احداث 1/4 مگاوات ظرفيت نيروگاهي است اين درحالي است كه ساليانه با رشد متوسط  مصرف انرژي 4/3 درصد و در صنايع با رشد 11درصد مواجه هستيم.

احداث نيروگاه‌هاي تركيبي برق و حرارت كوچك مقياس به دليل بازدهي بالا و اتلاف انرژي كمتر با استفاده از سرمايه گذاري بخش خصوصي راه حل موجهي است كه در طي يك ده اخير مورد حمايت دستگاه‌هاي اجرايي و سياست گذار قرار گرفته است. اين مولدها با تامين همزمان برق و حرارت بخش‌هاي مختلف اقتصادي همانند مجتمع‌هاي ساختماني، سيستم بانكي، بيمارستان، واحد‌هاي توليدي بخش بزرگي از كسري انرژي برق را كه حدود ۸ تا ۹هزار مگاوات است را مي‌توانند جبران نمايد.

براي سفارش و نوشتن طرح توجيهي كليك كنيد.

اهميت صنعت برق و مولد chp

 

 

طرح توجيهي توليد برق در واحد خصوصي| معرفي محصولات       

در سيستم متراكم توليد كوچك مقياس CHP همزمان برق و حرارت از طريق تركيب موتورهاي سيلندر پيستوني و ژنراتور با بهره‌گيري از بردهاي كنترلي هوشمند و پيشرفته داراي كارايي مناسب، رگولاتور و مبدل براي تبديل برق از DC به AC در خروجي سيستم است. اين سيستم باعث يكنواخت شدن و بدون نوسان بودن ولتاژ و فركانس برق به منظور جلوگيري از آسيب به دستگاه‌ها و تجهيزات برقي مي‌شود. همچنين مي‌توانند نيازهاي حرارتي و الكتريكي يك مجتمع را تامين كنند و برق مازاد توليدي خود را به شبكه تحويل دهند.

قدرت و توان سيستم

توان توليد اين طرح 20مگاوات با دو شيفت كاركرد هر دستگاه در طول سال؛ برق مورد نياز واحدهاي صنعتي و مسكوني را تامين مي‌نمايد.

در ساختار ماژولار اين سيستم خوراك مورد نياز چيلر سرمايشي را نيز تامين مي‌نمايد؛ يعني همزمان برق و حرارت(CHP) و نيزبرق، سرما و حرارت(CCHP) را نيز تامين نمايد. اين همزماني و توليد متمركز در مولد كه بخشي از خروجي آن با استفاده از مبدل بازيافت اتلاف حرارت تامين مي‌شود، كارايي سيستم را نسبت به سيستم‌هاي معمول بسيار افزايش مي‌دهد. به همين دليل روز به روز بر دامنه محبوبيت و كاربرد آن در كشورهاي جهان افزوده شده است.

ميزان بازدهي

در اكثر نيروگاه‌ها به دليل اتلاف بسياربالا ميزان بازدهي 38 تا 52% بوده و بخش عمده‌اي از برق توليد شده نيز صرف تلفات شبكه انتقال، توزيع و مصرف در خود نيروگاه مي‌شود، در مقابل در سيستم‌هاي CHP با حذف اين تلفات، حدود ۸۰درصد از انرژي ورودي به انرژي مفيد تبديل مي‌شود. اگر از باتري‌هاي ذخيره انرژي نيز استفاده شود، بازده به ۹۰درصد هم مي‌رسد.

در ساختار اجرايي اين سيستم از يك محرك موتور گازسوز، يك ژنراتور براي توليد برق بهره مي‌برند و چون گرماي خروجي از موتور داراي دماي بالايي است؛ از آن جهت توليد آب داغ براي مصارف گرمايشي و بهداشتي استفاده مي‌شود.

بنابراين با بهره گيري از اين سيستم جديد ضمن بالا بردن بازدهي تا بيش از دو برابر سيستم‌هاي سنتي و به دليل توليد انرژي در محل مصرف، اتلافات مربوط به شبكه انتقال و توزيع نيز حذف  مي‌گردد و علاوه بر تامين برق پروژه و كاهش خاموشي‌هاي احتمالي ناشي از برق شبكه مي‌تواند مازاد توليد خود را نيز از طريق شبكه برق سراسري به فروش برساند. براي مشاهده ساير انواع طرح توجيهي صنايع برق و الكترونيك كليك كنيد.

اهميت صنعت برق و مولد chp

 

طرح توجيهي توليد برق در واحد خصوصي | ويژگي‌هاي  محصول

مولدها بر اساس سوخت مصرفي در سه نوع مختلف قابل طراحي هستند: گازسوز، ديزلي و يا تركيبي از هر دو مي‌باشند. مشخصه‌هاي عملكردي سيستم توليد همزمان برق و حرارت با موتورهاي احتراق داخلي كه از سوخت گاز طبيعي استفاده مي‌نمايند را مي‌توانيد براي موتورهاي مختلف از ما دريافت نماييد.

نرخ حرارتي و بازدهي بر اساس داده‌هاي توليدكنندگان ماشين آلات و كاربردهـاي صـنعتي تنظـيم شده اند. نسل جديد موتورها با سوخت گاز طبيعي داراي هزينه اوليه كم و راه اندازي سريع بوده و درصورت نگهداري مناسـب قابليـت اطمينان بالايي دارند.

در اين سيستم 50 تا 60 درصد بازيافت حرارت اتلافي موتـور  در آب مـورد نيـاز بـراي خنـك كـاري بدنـه و سيستم‌هاي خنك كاري روغن روانكاري جهت كاركرد در دماهايي پائين‌تر از دماي مورد نياز براي توليد بخار به دست مي‌آيد. بـا افـزايش بازده الكتريكي مقدار انرژي حرارتي نـسبت توان به حرارت در سيستم CHP افزايش مي‌يابد.

بايد اذعان كرد كه فناوري موتورهاي پيـستوني پيـشرفت زيادي نموده و منجر به افزايش بازده سوخت و كاهش آلودگي شده است. در موتورهاي گازسوز پيشرفته با بهبود طراحـي كنترل احتراق سطح توليد NOx به 50 ppmv رسيده است. بهره گيري از فن‌آوري‌هاي مولدهاي مقياس كوچك در قياس با الگوهاي سنتي توليد برق مبتني بر بهره برداري از تعداد محدودي نيروگاه بزرگ مقياس مركزي و انتقال و توزيع انرژي به منابع مصرف كه ممكن است تا هزاران كيلومتر دورتر از محل توليد باشند، داراي مزيت‌هاي فراواني است.

مشكلات مربوط به الگوهاي معمول

در الگوهاي معمول توليد مركزي ضمن بازده پايين در بخش توليد با اتلاف بخش قابل توجهي از انرژي در گذر از شبكه‌هاي انتقال و توزيع مواجه هستيم. در نيروگاه‌هاي بزرگ علاوه بر اتلاف حرارتي با افزايش انتشار گازهاي گلخانه‌اي مخرب محيط زيست مواجه هستيم و به علت نياز به شبكه‌اي وسيع و پيچيده جهت انتقال و توزيع، همواره در معرض آسيب‌هاي ناشي از بلاياي طبيعي و حوادث نيز هستيم.

اهميت صنعت برق و مولد chp

 

 

طرح توجيهي توليد برق | كد آيسيك واحدهاي CHP

بر اساس سيستم طبقه‌بندي آيسيك كد‌‌‌‌ محصولات مرتبط با مولدهاي توليد تركيبي برق و حرارت به شرح زير مي‌باشد.

جدول 3- كد آيسيك محصولات

نام كالا كد ISIC
مولد برق مقياس كوچك براي تأمين برق و حرارت موتور تراكمي 3110612370
مولد برق مقياس كوچك براي تأمين برق و حرارت با موتور جرقه اي 3110612369
توليد تركيبي برق وگرما ( (chp) 40101111
مولدهاي مقياس كوچك CHP توليد همزمان برق و گرما 31101341

طرح توجيهي توليد برق | كالاي جايگزين و مكمل محصول

مولدهاي توليد برق متمركز مي‌توانند جايگزين اين مولدها باشند، ولي با توجه به اينكه كاربرد اين محصولات از نظر توليد برق در صنايع مختلف متفاوت است؛ لذا در بسياري از مواقع با توجه به تركيبي بودن كاربردها نمي‌توانند جايگزين مناسبي براي اين محصول باشند.

همان گونه كه از شكل زير برداشت مي‌شود، براي دست‌يابي به 30 واحد برق و 45 واحد حرارت در سيستم‌هاي رايج، بايد سوختي معادل 147واحد به سيستم وارد كرد، در صورتي كه در شرايط مشابه براي سيستم CHP سوخت مصرفي معادل با 100 واحد است. در واقع براي توليد برق و حرارت يكسان در دو سيستم مورد مقايسه، به ازاي هر 2مترمكعب گاز در سيستم CHP معادل 2/3متر مكعب در سيستم‌هاي رايج گاز مصرف مي‌شود. اين سيستم‌ها مي‌توانند ميزان خروجي حرارتي را از 50 تا 100% تغيير دهند تا به خوبي با نيازهاي حرارتي مجتمع نيز منطبق شوند.

طرح توجيهي توليد برق chp

 

CHP توليد همزمان برق و انرژي حرارتي مفيد از يك منبع انرژي توسط يك سيستم يكپارچه است. به عبارت ديگر در بعضي صنايع انرژي سوخت مصرفي به شكل حرارت تلف مي‌شود. سيستم‌هاي CHP اين حرارت تلف شده را مورد استفاده مجدد قرار داده و آن را به انرژي مفيد تبديل مي‌كنند. در سيستم CHP براي توليد برق و حرارت در مقايسه با آنچه كه سيستم‌هاي مجزا توليد مي‌كنند، حداقل 35درصد سوخت كمتري مصرف مي‌شود. بدين ترتيب سيستم‌هاي CHP علاوه بر صرفه جويي در منابع محدود سوخت‌هاي فسيلي، به كاهش آلودگي محيط زيست نيز كمك شاياني مي‌كنند.

طرح توجيهي توليد برق | موارد كاربرد

مولدهاي كوچك مقياس را مي‌توان در مجتمع‌هايي به شرح زير بكار گرفت:

  • استفاده‌هاي برودتي و تامين برق آپارتمان‌ها، هتل‌ها، مراكز كنفرانس، رستوران‌ها، آسايشگاه‌ها و مراكز نگهداري
  • ادارات و ساختمان‌هاي شهري، بيمارستان‌ها، مجتمع‌هاي ورزشي، مدارس با امكانات ورزشي، استخرهاي داخلي و خارجي
  • ساختمان‌هاي تجاري، سوپرماركت‌ها، فروشگاه‌ها و.../ كارگاه‌ها، توليدي، گلخانه‌ها و بلوك‌ها يا مجتمع‌هاي مسكوني، پارك‌هاي مراكز تجاري و تفريحي.

كاربرد صنعتي مولدهاي CHP در كارخانه‌هاي نيازمند برق و حرارت مركزي است كه پايداري و حساس به قطعي براي آن‌ها ضرورت دارد. از جمله اين كارخانه‌ها عبارتند از:

  • صنايع چوب و كاغذسازي، فرايندهاي توليد موادغذايي، صنايع نساجي، صنايع داروسازي، صنايع سراميك سازي، صنايع سيمان و آجر و سراميك سازي، پالايشگاه‌هاي نفت و پتروشيمي، صنايع نساجي، كارخانجات توليد مواد فاسد شدني و غذايي (لبنيات و ...)، صنايع لاستيك سازي، صنايع خودروسازي، صنايع ذوب فلزات و كوره‌هاي ريخته گري، صنايع نساجي

طرح توجيهي توليد برق | مزاياي استفاده از سيستم هاي CHP

بازدهي بالا با توليد هم‌زمان گرما و برق در سيستم‌هاي CHP ساخته شده توسط كمپاني‌هاي معتبر، مصرف انرژي را كاهش داده و مي‌توان به بازده 92درصد رساند كه در مقايسه با بازده 38 تا 52درصدي توليد برق در سيستم‌هاي سنتي كه در آن‌ها بايد انرژي گرمايشي به طور جداگانه توسط ديگ‌هاي بخار فراهم شود بازدهي بسيار مطلوبي را دارا مي‌باشد.

در اين سيستم‌ها ضمن كاهش تلفات بدليل عدم نياز به انتقال طولاني انرژي از محل توليد تا محل مصرف و امكان استفاده از مانيتورينگ تمامي فرايندها و وضعيت توليد و شاخص‌هاي كاركردي و نظارت و همچنين توليد الكتريسيته در محل، ميزان ايمني و قابليت اطمينان در تامين پايدار برق و حرارت مورد نياز بسيار بالا مي رود.

تاثير سيستم بر محيط زيست

حفاظت از محيط زيست و منابع آن، كاهش مصرف سوخت، كاهش سطح انتشار گازهاي دي اكسيد‌كربن CO2 ، NOX و منواكسيد كربن CO و سهم بالا در جلوگيري از تغييرات آب و هوايي از مزاياي CHP در مقايسه با سيستم‌هاي توليد برق و حرارت سنتي است. سيستم CHP با بهره گيري از طراحي و عايق بندي مناسب، آلودگي صوتي بسيار پاييني داشته و با استفاده كاتاليست‌هاي تصفيه موجب كاهش انتشار آلودگي‌ها و افزايش بازدهي مي‌شود.  

به همين دليل است كه سيستم از سياست‌هاي تشويقي دولت شامل: سوخت ارزان قيمت، نرخ خريد تضميني، كمك به تامين تسهيلات ريالي و ارزي مورد نياز و بخشودگي تعرفه گمرگي ماشين آلات خارجي بهره مند است.

قابليت تامين بار گرمايي براي يك چيلر جذبي باعث افزايش بيشتر بازدهي و زمان بهره وري از CCHP در طول سال چه در گرمايش و چه سرمايش مي‌شود.

طرح توجيهي توليد برق | دانش فني محصول

سيستم CHP داراي موتور گازسوز، ژنراتور و يك سيستم مبدل حرارت است. در اين سيستم موتور گازسوز، ژنراتور را براي توليد برق سه فاز به حركت در مي‌آورد. برق توليدي به شبكه توزيع ولتاژ پايين داده شده و مي‌تواند به صورت محلي مصرف شود يا به شبكه برق سراسري وارد گردد. حرارت توليد شده به عنوان يك انرژي جانبي در سيستم CHP در نيروگاه‌هاي فعلي به هدر رفته و قابل مصرف نمي‌باشد، حرارت توليدي در سيستم CHP براي توليد آب داغ براي مصارف گرمايشي و يا توليد آب گرم استفاده مي‌شود.

در صورت عدم نياز فوري به آب داغ توليدي مي‌توان آن را براي مواقع مورد نياز در يك مخزن ذخيره كرد. براي اطمينان از بازدهي حداكثري، ضروري است ظرفيت سيستم‌هاي CHP بر اساس مجموعه نيازهاي حرارتي پروژه انتخاب شود. در ضمن براي برآورده شرايط بارهاي حرارتي حداكثر، مي‌توان سيستم CHP را با ديگ‌هاي پربازده تركيب كرد تا علاوه بر كاهش هزينه‌ها از حداكثر بازده سيستم هم بهره برد. اين سيستم ها داراي نرم افزار كنترل با قابليت ارتباط از راه دور و مانيتورينگ مركزي مي‌باشد كه تحليل عملكرد و تشخيص خطا و عيب يابي را تسهيل كرده و داراي توانايي اعلان، يادآوري، برنامه سرويس و نگهداري است.

شاخص‌هاي مهم كاركردي دستگاه‌ها

مدل موتور ژنراتور، نوع موتور، ميزان برق توليدي، ميزان حرارت توليدي، حرارت اگزوز، دماي پايين، انرژي ورودي، راندمان الكتريكي، راندمان كل، عدد متان، وزن موتور و ژنراتور، تعداد سيلندر، دور موتور، ميزان برق توليدي، فركانس الكتريكي، توان مكانيكي توليدي، ميانگين فشار موثر، ميزان مصرف گاز و روغن، راندمان الكتريكي، ابعاد دستگاه، نسبت حرارت به قدرت، ميزان كل حرارت بازيافتي و ميزان مصرف سوخت گاز به ازاي هر كيلوات برق توليد مي‌باشد. 

اجزاي تشكيل دهنده سيستم CHP

سيستم‌هاي توليد همزمان شامل چندين دستگاه عمده و بسياري از اجزاء كوچك‌تر و تجهيزات جانبي مي‌باشند، بخش‌هاي اصلي اين سيستم‌ها عبارتند از:

1- محرك‌هاي اوليه

2-  تجهيزات الكتريكي

3-  دستگاه‌هاي بازيابي حرارت و چيلرهاي جذبي

المان‌هاي اصلي در دو بخش اول اين ساختار عبارتند از:

1-كنترلر حرارتي

2- موتور گاز سوز صنعتي با قدرت و بازدهي انرژي بالا و با قابليت كنترل  خروجي ماژولار  

3- ژنراتور سينك شده جهت توليد برق

4- محفظه كنترل و كاهنده صدا

5- جعبه فرمان و بخش كنترل‌هاي سيستم CHP شامل صفحه كنترل لمسي، مانيتورينگ لحظه‌اي تمامي شاخص‌هاي عملكردي، كليد روشنايي، دكمه ريست، كليد سرويس، كليدهاي كنترل خروجي و تهويه هواي تابلوي كنترل، ترمينال عملكرد سيستم، كليد فعال سازي و آماده به كار كردن سيستم، دكمه توقف اورژانسي، قفل مخصوص تابلوي كنترل

6- عايق كاري و درزبندي مناسب بخش‌هاي روغن و روان كارها و سيني زيرين

7- انباره و مخزن كاهنده صدا جهت كاهش موثر و بهتر صدا

8- تجهيزات راه انداز و استارت اوليه متصل به باطري‌هاي راه انداز، جهت روشن نمودن سيستم بدون نياز به برق خارجي

طرح توجيهي توليد برق chp

 

سيستم CHP ماژولار

اين سيستم كليه مزاياي يك سيستم CHP استاندارد را ارائه مي‌دهد، اما به دليل طراحي سفارشي انعطاف بيشتري داشته و به مشخصات و قابليت‌هايي را دارا مي‌باشد كه با سيستم‌هاي CHP استاندارد قابل دستيابي نيست. CHP ماژولار معمولاً از 7 بخش اصلي زير تشكيل مي‌شوند.

  1. تركيب موتور ديزل يا گازي و ژنراتور الكتريكي با محفظه آكوستيك و فن تهويه
  2. مجموعه اجزاي به كارگيرنده گازهاي خروجي شامل مبدل‌هاي گاز خروجي، كاهنده‌هاي صدا و كاتاليست
  3. مجموعه موتور و مبدل حرارتي آب
  4. مجموعه دفع گرما با فن و رادياتورها
  5. كاهنده‌هاي صداي تهويه
  6. مخازن روغن
  7. پنل كنترل

تمام مجموعه‌ها قابليت سازگاري با نيازهاي عملي پروژه‌ها را دارند. به طور مثال براي كاهش صداي خروجي گازها مي‌توان از مجموعه اجزاي كاهنده صدا استفاده كرد. البته ممكن است با توجه به مبدل‌ها براي دفع گرما به رادياتورها نياز نباشد كه در اين حالت نسبت به حذف آن اقدام خواهد شد. از مزاياي سيستم CHP ماژولار اين است كه به علت سازگاري مجموعه اجزاي بكار رفته، با شكل و اندازه‌هاي مختلف محدوديتي در اندازه و يا طرح سازه نصب شده به وجود نمي‌آيد.

در ضمن نقشه و ويژگي‌هاي مجموعه اجزا از ابتداي پروژه مشخص بوده و مي‌توان در مرحله طراحي بدون هر گونه كار اضافي در محل، ملزومات مورد نياز پروژه را از قبل در نظر گرفت.

سيستم CHP   ماژولار

 

بررسي بازار و رقبا

وزارت نيرو از احداث نيروگاه‌هاي مقياس كوچك با بازدهي مناسب توسط بخش خصوصي حمايت كرده و اين واحدها بصورت تضميني مي‌توانند برق خود را با وارد كردن به شبكه به فروش برسانند. در صورت نياز با ثبت نام در سامانه بهين ياب و استفاده از معافيت‌هاي گمرگي ماشين آلات مورد نياز خود را نيز وارد نمايند. در شزايط تضمين فروش محصول اين طرح براي ده دستگاه 2مگا وات در فاز نخست امكانسنجي شده است.

تعداد مجوزها توليد انواع مولدهاي برق  
56
پروانه هاي  بهره براري  توليد انواع پارچه بدون بافت  كشور
تعداد سرمايه اشتغال ظرفيت واحد
20 382746 345 30000 دستگاه
جوازهاي تاسيس توليد انواع مولدهاي برق تراكمي و مقياس كوچك
34
طرح‌هاي در حال احداث توليد انواع مولدهاي برق كوچك مقياس
تعداد سرمايه اشتغال ظرفيت واحد
5 573325 91 20400 دستگاه

طرح توجيهي توليد برق |  سرمايه گذاري مورد نياز

بر اساس مطالعات انجام شده احداث واحد توليد برق با ظرفيت اسمي 20مگا وات در دو شيفت به صورت CHP يا CCHP نياز به 861336 ميليون ريال  سرمايه گذاري دارد. نرخ بازدهي داخلي سرمايه گذاري بيشتر از 21درصد بوده و دوره برگشت سرمايه حدود 3/7 سال برآورد شده است. در ادامه خلاصه‌اي از نيازمندي‌هاي احداث اين واحد با ظرفيت اسمي توليد به شرح ذيل در سال ارائه شده است:

مشخصات عمومي طرح

رديف موضوع برآرود واحد
1 زمين   2500 متر مربع
2 زيربنا كل توليدي ،خدماتي و ستادي مسقف   800 متر مربع

 

رديف موضوع هزينه ها  (ميليون ريال )
1 سرمايه گذاري ثابت 813519
2 نرخ بازده سرمايه بكار گرفته شده (ROCE) (درصد)           35
3 دوره بازگشت سرمايه گداري     (سال( 3/7
  درصد فعاليت در نقطه سر به سر 49

طرح توجيهي توليد برق | مزاياي اجراي طرح

  • داراي بخشودگي و معافيت گمرگي در صورت طي ضوابط قانوني
  • امكان فروش تضميني محصول
  • امكان تامين سوخت مصرفي با بخشودگي قيمت  
  • امكان تامين برق و حرارت مركزي بنگاه‌هاي صنعتي، مجتمع‌هاي مسكوني و تجاري با قيمت رقابتي
  • امكان تامين انرژي مراكز توليد رمز ارز با قيمت مناسب
  • امكان بازيافت انژي حرارتي توليد شده در موتورها
  • مزيت كشور در تامين گاز مورد نياز در اغلب مناطق كشور

نتيجه مطالعات مالي و اقتصادي

تحقيقات بازار و ارايه معيارهاي محاسبه هر يك از موارد برآورد سرمايه ثابت و در گردش و توضيح پيرامون هزينه‌هاي ثابت و متغير طرح، پيش‌بيني و قيمت تمام‌شده و همچنين سود ساليانه طرح محاسبه گرديده است. بررسي مهم‌ترين شاخص‌هاي مالي و اقتصادي طرح با محاسبات مالي كه از نرم‌افزار Comfar III Expert استخراج شده وضعيت قابل قبولي را به لحاظ مالي براي احداث مولدهاي غير متمركز تركيبي كوچك مقياس نشان مي‌دهد. مهم‌ترين مزيت اين واحدها بازيافت انرژي حرارتي است كه اگر امكان استفاده آن بصورت بخار، آب گرمكن و در تاسيسات بنگاه‌هاي صنعتي با مجتمع‌هاي تجاري و مسكوني همجوار فراهم گردد؛ به لحاظ اقتصادي وضعيت بسيار مساعدي‌تري را نشان مي‌دهد.

جهت اخذ مجوزهاي راه اندازي مولدهاي كوچك مقياس برق و تامين زيرساخت بر اساس پلان‌هاي مهندسي توليد استاندارد مي‌توانيد در تمامي مراحل انجام كار از زمان بررسي ايده تا پياده سازي و زمان بهره‌برداري از مشاوران و كارشناسان خبره و با تجربه كاردوك كمك بگيريد.

      

خدمات قابل ارايه  كاردوك به  طرح‌ها و واحدهاي

  • تهيه و مشاوره طرح توجيهي و امكان سنجي طرح با استفاده از نرم افزار كامفار توسط متخصصين كارآمد مهندسي
  • ارائه خدمات در انتخاب ماشين آلات، تاسيسات عمومي و طراحي سايت پلان
  • راه اندازي و اجراي پروژه هاي صنعتي و خدماتي
  • كمك به تامين نيروي انساني نصب، راه اندازي ماشين آلات و تاسيسات عمومي طرح
  • مشاوره بازاريابي و صادرات محصول با كيفيت به كشورهاي ديگر
  • مشاوره اصلاح تكنولوژي، نوسازي و بازسازي واحدهاي قديمي
  • مشاوره ارتقا بهروري بنگاه

 

براي دريافت مشاوره از متخصصان مركز مشاوره كسب و كار و كاريابي كاردوك جهت نوشتن طرح توجيهي مي توانيد با شماره 02166418908 تماس بگيريد.

 

 

منبع : طرح توجيهي توليد برق

طرح توجيهي صنايع ساختماني در تهران و ساير شهرستان ها

۶۳ بازديد

براي انجام مطالعات و نگارش طرح توجيهي صنايع ساختماني لازم است كه سه بخش؛ بازار، فني و اقتصادي در طرح توجيهي به صورت كامل مورد بررسي قرار بگيرد. به همين دليل در اين مقاله به بررسي نحوه امكان سنجي پروژه‌هاي صنعت ساختمان مي پردازيم و تعدادي از طرح‌هاي انجام شده توسط تيم كاردوك را در ادامه معرفي خواهيم كرد.

 

براي دريافت مشاوره از متخصصان مركز مشاوره كسب و كار و كاريابي كاردوك جهت نوشتن طرح توجيهي مي توانيد با شماره 02166418908 تماس بگيريد.


 منبع: طرح توليد صنايع ساختماني

 

طرح هاي توجيهي صنايع ساختماني در تهران

در اين قسمت از مقاله طرح هاي توجيهي صنايع ساختمان و مصالح ساختماني كه توسط مجموعه كاردوك تدوين شده اند را منتشر نموده ايم. طرح‌هاي در حوزه ساخت مصالح ساختماني و توليدات و محصولاتي كه در حوزه صنعت ساختمان مصرف دارند.

طرح توجيهي صنايع ساختماني
طرح توليد اتصالات پي وي سي | نمونه و خلاصه طرح توجيهي انواع اتصالات PVC
طرح توجيهي توليد كاشي سراميكي | طرح توليد كاشي هاي لعاب دار سراميكي
طرح توجيهي توليد آجر | طرح توليد انواع آجر سفالي را چگونه بنويسيم؟
طرح توجيهي توليد هبلكس | طرح توليد بتن سبك گازدار AAC (هبلكس)
طرح توجيهي توليد سنگ مصنوعي | نوشتن طرح توليد سنگ مصنوعي

جهت نگارش هر يك از طرح‌هاي بروز با ما تماس بگيريد تا در سريع‌ترين زمان ممكن طرح توجيهي بروز مطابق با استانداردهاي مالي و بانكي كشور با خروجي كامفار مطابق با استاندارد سازمان UNIDO را تقديم‌تان نماييم؛ كه علاوه بر اخذ تسهيلات بانكي براي دريافت مجوزهاي لازم و ارائه به سرمايه گذار يا توجيه ارگان‌هاي داخلي و خارجي بتوانيد از آن بهره ببريد. جهت سفارش و نوشتن طرح توجيهي كليك كنيد.

 

طرح توجيهي صنايع ساختماني در تهران

همانطور كه گفته شد سه بخش مهم در امكان سنجي و طرح توجيهي در حوزه صنعت ساختمان وجود دارد كه عبارت است :

  • مطالعات بازار (Market Study)
  • مطالعات فني (Technical Study)
  • مطالعات اقتصادي (Economic Study)

كه هر كدام را در ادامه بررسي كرده‌ايم.

 

 بخش اول : مطالعات بازار در طرح توجيهي ساختمان (Market Study)

در اين بخش از طرح توجيهي به بررسي كامل منطقه راه اندازي پروژه پرداخته مي‌شود. هدف مطالعات بازار، شناسايي هدف پروژه، تحليل دقيق (از جمله سياست هاي مديريتي و ...)، شناسايي فرصت و تهديدهاي موجود در منطقه، كاهش ريسك پروژه و ... مي‌باشد. به طور كلي مي‌توان گفت كه هدف از انجام تحقيقات بازار بررسي و پيشنهاد پتاسيل‌هاي ارزش آفرين موجود در منطقه جهت اطمينان يافتن سرمايه‌گذار براي سرمايه گذاري در منطقه پروژه مي‌باشد. علاوه بر موارد ذكر شده خروجي تحقيقات بازار به منظور اطلاعات اوليه براي انجام مطالعات فني به كار گرفته مي‌شود. به طور كلي مي‌توان گفت كه در اين بخش از امكان سنجي ساختمان موارد زير مورد بررسي قرار مي‌گيرد:

1-1- شناخت محيط و منقطه پروژه

  • شناخت موقعيت جغرافيايي و مكاني پروژه
  • بررسي شاخص هاي جمعيت شناختي منقطه پروژه
  • بررسي پتانسيل ها، زيرساخت و امكانات رفاهي و تفريحي در منطقه
  • بررسي دسترسي‌هاي پروژه از طريق شريان‌هاي اصلي و وسايل حمل و نقل عمومي

2-1- مطالعه كاربري و پروژه هاي تاثيرگذار منطقه

  • بررسي مشخصات، ويژگي‌ها، امكانات و ... پروژه‌هاي رقيب در منطقه پروژه (توجه داشته باشيد كه شامل پروژه‌هاي در حال ساخت نيز مي‌شود)
  • تحقيقات بازار و بررسي سياست‌هاي قيمت گذاري
  • بررسي قيمت پروژه‌هاي مشابه در منطقه
  • بررسي موقعيت مكاني پروژه نسبت به منقطه پروژه‌هاي موفق و شاخص 
  • تدوين نقشه قيمت منطقه ( price map )

3-1- بررسي معاملات مسكن

  • بررسي شرايط كلي حاكم بر بازار مسكن و عوامل تاثير گذار بر آن در منطقه
  • حجم معاملات مسكن در منقطه
  • قيمت معاملات مسكن در منقطه
  • شاخص‌هاي آماري مسكن
  • بررسي اجاره بهاي مسكن در منقطه

4-1- جمع بندي مطالعات بازار و ارائه پيشنهاد ها

  • تجزيه و تحليل نقات قوت و ضعف و فرصت‌ها و تهديدهاي موجود (swot) پروژه
  • برآورد بازار هدف پروژه 
  • برآورد عرضه و تقاضاي پروژه

 

بخش دوم : مطالعات فني در طرح توجيهي ساختمان (Technical Study)

مطالعات فني به بررسي توجيه‌پذير بودن پروژه از لحاظ فني مي‌پردازد و شامل مطالعات ويژگي‌ها و مشخصات في پروژه بر اساس نتايج توسعه داده شده مطالعات بازار مي‌باشد. هدف از مطاله فني پروژه بررسي توجيه‌پذيري و امكان اجراي آن از ديد فني است. اين بخش از طرح توجيهي شامل موارد زير مي‌باشد:

1-2- بررسي پروژه ساختمان

• موقعيت مكاني پروژه
• جدول سطوح پروژه
• پلان طبقات پروژه
• تصاويري از منطقه

2-2- تدوين برنامه فروش پروژه ساختمان

• برآورد استراتژي فروش در پروژه
• برآورد قيمت فروش پروژه به تفكيك طبقات
• تعيين نظام پرداخت پروژه

3-2- برآورد هزينه هاي پروژه ساختمان

• هزينه زمين پروژه
• هزينه مجوزهاي شهرداري، نظارت، مشاوره و ...
• هزينه ساخت پروژه
• هزينه مالي پروژه
• هزينه تجهيز دفتر فروش

 

بخش سوم : مطالعات اقتصادي در طرح توجيهي ساختمان (Economic Study)

در هر پروژه‌اي بايد بر اساس ميزان هزينه هاي ثابت و متغير (هزينه‌هاي ساخت، مواد، عوارض و ...) سودآوري پروژه را ارزيابي كرد. مطالعات و امكان سنجي اقتصادي اين امكان را مي دهد تا ميزان سودآوري پروژه و تجزيه و تحليل ريسك‌هاي موجود تصميم مناسب گرفت. در اين بخش از طرح توجيهي ساختمان موارد زير مطرح مي‌گردد: 

3-1- برآورد اوليه از اقتصاد كلان پروژه بدون درنظرگرفتن ارزش زماني پول

در اين بخش اطلاعات اوليه پروژه كه براي شروع ضروري هستند، بايد به دست آيد.
•تخمين متراژ خالص مورد نياز اوليه
• محاسبه متراژ ناخالص اوليه پروژه
• تخمين مدت زمان ساخت
• محاسبه هزينه‌هاي اجراي پروژه
• مخاسبه هزينه‌هاي احتماي براي تامين سرمايه
• قيمت زمين
• برآورد درآمد فروش متراژ خالص كاربري‌هاي مختلف پروژه مطابق برنامه فروش
• محاسبه كل درآمد حاصل از فروش
• تخمين هزينه هاي مربوط به ارزيابي، تبليغ و فروش
• محاسبه كل هزينه هاي پروژه
• محاسبه سود خالص
• محاسبه نرخ بازگشت سرمايه پروژه (ROR)

3-2- جريان نقدي خروجي پروژه (Cash Out Flow)

• اگر اقساط وجود داشت نياز به محاسبه جريان نقد ملك وجود دارد
• در صورت نياز محاسبه جريان نقدي كه بابت تامين سرمايه پرداخت مي‌شود

• در صورت دارا بودن اقساط نياز به محسابه جريان نقدي هزينه عوارض ساخت است
• جريان نقد در هزينه هاي ساخت متناسب با تورم موجود محاسبه مي‌شود
• در نظر گرفتن تمامي جريان نقدي كه در پروژه خارج مي‌شود

3-3- جريان نقدي ورودي پروژه (Cash In Flow)

  • ارائه ميزان عرضه و فروش با توجه به قيمت روز
  • محاسبه درآمد طبق كاربري‌هاي مختلفي كه مطابق برنامه فروش است
  • مشخص كردن روند دريافت اقساط، درصد و نقدينگي حاصل از فروش
  •  مشخص كردن كل درآمد حاصل از پروژه

3-4- جريان نقدي خالص پروژه (Net Cash Flow)

جريان نقدي خالص پروژه به همراه جريان نقدي خالص تجمعي، جريان نقدي خالص ارزش فعلي پروژه و جريان نقدي ارزش فعلي خالص تجمعي پروژه

3-5- محاسبه شاخص هاي اقتصادي پروژه

در اين بخش با استفاده از روش هاي خاص اقتصاد مهندسي سودآوري پروژه با در نظر داشتن برخي شاخص‌هايي كه در ادامه نام برده‌ايم، انجام مي‌شود.
• ارزش فعلي خالص درآمدهاي پروژه
• ارزش فعلي خالص هزينه‌هاي پروژه
• ارزش فعلي خالص (NPV) پروژه
• نرخ بازده داخلي (IRR) سالانه پروژه

• شاخص سودآوري پروژه PI (نسبت منافع به مخارج B/C)
• نرخ بازده داخلي تعديل شده (MIRR) سالانه پروژه
• مقدار سرمايه اوليه‌اي كه تا پايان كار بدون توقف لازم است

• محاسبه نقطه سربه‌سر پروژه (Break-Even Analysis)
1- دوره بازگشت سرمايه عادي (NPP)
2- دوره بازگشت سرمايه پويا (DPP)

3-6- تجزيه وتحليل ريسك هاي اقتصادي پروژه (Economic Risk Analysis)

محاسبه ريسك‌هاي اقتصادي يكي از مهم ترين پارامترها در برآورد سودآوري پروژه است. با در نظر داشتن ريسك‌هاي منفي كه آناليز حساسيت گفته مي‌شود، مي‌توان از امينت اجرايي پروژه اطمينان حاصل نمود. براي اين منظور سه شاخص بايد در نظر گرفته شود.

• اندازي گيري ريسك كاهش قيمت پيش بيني شده
• محاسبه ريسك افزايش قيمت‌هايي كه براي هزينه ها برآورد شده
• آناليز حساسيت ريسك تغيير تورم و تاثير آن بر هزينه ها

 

 

خدمات قابل ارايه  كاردوك به  طرح‌ها و واحدهاي

  • تهيه و مشاوره طرح توجيهي و امكان سنجي طرح با استفاده از نرم افزار كامفار توسط متخصصين كارآمد مهندسي
  • ارائه خدمات در انتخاب ماشين آلات، تاسيسات عمومي و طراحي سايت پلان
  • راه اندازي و اجراي پروژه هاي صنعتي و خدماتي
  • كمك به تامين نيروي انساني نصب، راه اندازي ماشين آلات و تاسيسات عمومي طرح
  • مشاوره بازاريابي و صادرات محصول با كيفيت به كشورهاي ديگر
  • مشاوره اصلاح تكنولوژي، نوسازي و بازسازي واحدهاي قديمي
  • مشاوره ارتقا بهروري بنگاه

 

براي دريافت مشاوره از متخصصان مركز مشاوره كسب و كار و كاريابي كاردوك جهت نوشتن طرح توجيهي مي توانيد با شماره 02166418908 تماس بگيريد.

منبع: طرح توليد صنايع ساختماني

طرح توجيهي توليد شن و ماسه دانه بندي شده و راه اندازي كارخانه

۷۴ بازديد

در طرح توجيهي توليد شن و ماسه به چه مباحثي اشاره مي‎شود؟ خردايش و دانه بندي شن و ماسه به دليل ويژگي‌هاي منحصر به فرد تقريباً در تمامي كشورها جزء لاينفك مصالح مورد استقاده در اجراي پروژه‌هاي عمراني به ويژه راه سازي محسوب مي‌شود. از آنجائي كه حمل و نقل شن و ماسه از فواصل زياد پر هزينه و گاهاً غير عملي است، توليد آن نياز به تكنولوژي  پيچيده‌اي ندارد. لذا شن و ماسه مورد نياز هر كشور غالباً در داخل آن كشور توليد مي‌شود و در نتيجه ميزان توليد در هر كشور تابعي از ميزان پروژه‌هاي اجرايي مناطق مختلف در آن كشور است. در ادامه خلاصه اي از طرح توجيهي شن و ماسه آورده شده است. جهت نوشتن طرح توجيهي كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه انواع طرح هاي توجيهي مي‌توانيد با مشاوران مركز مشاوره كسب و كار كاردوك از طريق شماره 02166418908 تماس بگيريد.

 منبع: طرح توليد شن و ماسه

طرح توجيهي توليد شن و ماسه | معرفي محصول

شن و ماسه در كاربري‌هاي مختلف به عنوان يك پركننده و مستحكم كننده غير فعال است كه به طور معمول واكنشي با ساير تركيبات مصرفي در اختلاط را نشان نمي‌دهد. به همين دليل علاوه بر مصرف شن و ماسه در جاده سازي و در اسكلت و قطعات بتني مورد مصرف در ساختمان‌ها كه اصلي‌ترين و مهم‌ترين محل مصرف شن و ماسه است، آن را در بخش‌هاي مختلف ساختمان‌ها نيز مورد استفاده قرار مي‌دهند. براي مثال در پي سازي ساختمان‌ها از بتون شن و ماسه استفاده مي‌شود.

همچنين در ساختمان‌هاي آجري براي چيدن آجر از ملات ماسه سيمان استفاده مي‌كنند و در كف سازي فضاهايي كه روي زمين ساخته مي‌شود (همكف يا زير زمين)، جهت جلوگيري از نفوذ رطوبت به سطحي از شن‌ريزي با ابعاد مختلف استفاده مي‌گردد و علاوه بر اين‌ها براي محفوظ نگاه داشتن لوله‌هاي تأسيسات عبوري از  كف ساختمان علاوه بر ضد زنگ، پشم شيشه و نايلون پيچي، روي آن‌ها را با يك لايه ماسه نرم غير آهكي مي‌پوشاند. 

براي مشاهده ساير طرح توجيهي صنايع ساختماني كليك كنيد.

طرح توجيهي توليد شن و ماسه | كدهاي آيسيك

كد آيسيك نوعي طبقه بندي استاندارد براي فعاليت‌هاي توليدي است. هدف اصلي آيسيك فراهم كردن مجموعه‌اي از رده‌هاي فعاليتي است؛ به طوري كه در آن بتوان شاخص‌هاي اقتصادي را بر اساس نوع فعاليتي كه انجام مي‌گيرد، طبقه بندي كرد. وزارت صنعت، معدن و تجارت از اين طبقه‌بندي براي دسته‌بندي فعاليت‌هاي صنعتي استفاده مي‌نمايد. بر اساس سيستم طبقه بندي آيسيك كدهاي مرتبط با شستشو و دانه‌بندي شن و ماسه كوهي به شرح ذيل ارائه شده است.

نام محصول كد   ISIC
شن و ماسه شستشو و دانه بندي شده 1410512350
شن و ماسه دانه بندي شده 1410512351
دانه بندي مصالح سنگي ساختماني (شن، ماسه، بالاست) 1410412443
شن و ماسه كوهي 1410512326
شن و ماسه رودخانه‌اي 1410512327

 

طرح توجيهي توليد شن و ماسه | ويژگي‌هاي  محصول

رسوبات آبرفتي جوان مهم‌ترين منابع تامين شن و ماسه ساختماني هستند. اين رسوبات از يك طرف به دليل رخنمون وسيع شان در سطح و از طرفي به دليل ناچيز بودن پيوند ذرات شان به يكديگر به سادگي قابل بهره‌برداري ‌مي‌باشند. حدود نيمي از سطح كشور ما را رسوبات جوان پوشانده است. منشا اين رسوبات متفاوت است و تنها گروه‌هاي به خصوصي از آن‌ها مي‌توانند منبع تامين شن و ماسه ساختماني باشند. شن و ماسه دانه بندي شده حاصل از فرآيند شستشو و خردايش و دانه بندي است، به عنوان محصول تعريف شده و مد نظر طرح در سايزهاي زير طبقه بندي مي‎شود .

ماسه ها

دانه‎هايي كه قطر آن‎ها بين 0.02 تا 2 ميلي‎متر و شامل تقسيمات زير است.

1- ذرات داراي سايز بين 1 تا 2 ميلي متر را ماسه درشت مي‌نامند.

2- ذرات داراي سايز بين 5/0 تا 1 ميلي متر را ماسه متوسط مي‌نامند.

3- ذرات داراي سايز بين 2/0 تا 5/0 ميلي متر را ماسه ريز مي‌نامند.

4- ذرات داراي سايز مابين 0.02 تا 2/0 ميلي متر را ماسه خيلي ريز مي‌نامند.

ماسه براي تهيه انواع ملات‎ها، بتون و آجرهاي ماسه-آهكي به كار مي‌رود.

شن ها

دانه‌هايي كه قطرشان بزرگتر از2 ميلي متر باشد را شن مي‌نامند و شامل انواع زير است.

1- شن‌هاي ريز كه شبيه به خرده سنگ هستند.

2- شن‌هاي گرد و داراي سطوح صاف (شن نخودي و بادامي).

3- شن‌هاي سوزني كه طول‌شان بيش از سه برابر عرض‌شان است.

4- شن‎هاي پولكي كه عرض‌شان بيش از سه برابر ضخامت‎شان است.

طرح توجيهي توليد شن و ماسه | كالاي جايگزين و مكمل محصول

كاربرد شن و ماسه در اكثريت موارد به عنوان فيلر (پركننده) بوده و در اكثريت موارد مصرف نمي‌توان جايگزين خاصي را براي آن در نظر گرفت و در مواردي چون مصرف در توليد قطعات بتني جايگزين‌هايي چون مواد پليمري در  بلوك‎هاي پلي استايرني، خاك رس در آجرهاي سفالي و... متصور شد.

طرح توجيهي توليد شن و ماسه | موارد كاربرد

بتن: بيش از 75درصد بتن را مصالح خرده سنگي تشكيل مي‌دهد. بسته به نوع و محل مصرف بتن ويژگي‎هاي دانه‎بندي شن و ماسه مناسب تغيير مي‌نمايد.

راه‎سازي: مصالح سنگي خرديش شده، داراي مشخصات و عملكرد خاص مطابق استاندارد در قشرهاي زير و لايه‌هاي فوقاني راه‎سازي به كار گرفته مي‌شوند.

آسفالت: مشخصات مصالح خردايش شده سنگي (شن و ماسه طبيعي) بسته به نوع آسفالت و محل مصرف آن تغيير مي‌كند.

بالاست: اين نوع مصالح سنگي بايد بتواند علاوه بر نگهداري ريل‌ها و توزيع بار چرخ‎ها، زه‎كشي زيرسازي راه آهن را نيز انجام دهد.

مصالح نفوذ پذير: اين توع مصالح سنگي به عنوان فيلتر و زه‌كش در سازه‌هاي مختلف از جمله سدهاي خاكي به مصرف مي‌رسد.

مصالح نفوذ ناپذير: از دانه‎بندي خاص سنگي جهت آب‎بندي ديواره مخازن و كانال‌ها، هسته‌هاي نفوذناپذير در سدهاي خاكي و و سازه‎هاي مشابه آن به كار گرفته مي‌شود.

لايه‌هاي مقاوم در برابر فرسايش: در بستر رودها، كانال‌ها، سطح خارجي سدهاي خاكي و سنگ ريزه‌اي، حوضچه آرامش سدها و موج شكن‌ها تركيبي سازنده لايه هاي مقاوم در برابر فرسايش به كار گرفته مي‌شود و سازه را در مقابل هوازدگي و فرسايش آب باران، خشك و مرطوب شدن، يخ زدن و ذوب مكرر و اثر امواج محافظت مي‌نمايد.

خاكريز: مصالح خردايش شده سنگي در بدنه سدهاي خاكي، به عنوان پر كننده پشت كار در معادن و پشت ديواره‌هاي حايل در راه سازي و همانند آن مورد استفاده قرار مي‎دهند.

مصارف صنعتي: انواع شن و ماسه سيليسي خالص در شيشه سازي، ريخته گري، تصفيه آب و غيره نيز مصرف مي‌شود.

آجرسازي: از ماسه در تهيه آجرهاي ماسه-آهكي استفاده مي‎شود.

طرح توجيهي توليد شن و ماسه | دانش فني پروژه و روش توليد

فرآيند توليد و فرآوري شن و ماسه دانه‎بندي شده كوهي در اين طرح توليد براساس استفاده از سنگ معدني انجام مي‎پذيرد كه شامل دو مرحله استخراج و انتقال آن به كارخانه و فرآوري آن در كارخانه مي‌باشد. در ابتدا سنگ حمل شده از معدن توسط فيدر در سنگ شكن فكي خرد شده و از طريق نوارهاي نقاله و الواتورها پس از انتفال و خرد شدن مجدد به سايزهاي كوچك‌تر در كوبيت، هيدرو كن و ماسه ساز با استفاده از سرندهاي چند طبقه و ماسه شور محصولات مختلف مورد نياز بخش‌هاي عمراني همانند ماسه شكسته، شن و ماسه شكسته در سايزهاي مختلف توليد و بطور جداگانه در محل‌هاي مختلف در سايت توليد دپو مي‌گردد تا پس از سفارش بر اساس توزين از كارخانه خارچ شود.   

خط-توليد-شن-و-ماسه-كوهي-۱

 

 استخراج 

براي استخراج سنگ مورد نياز شن و ماسه كوهي در معدن از روش‌هاي نواري، آتشباري حفاري، انفجار يا با استفاده از بلدوزر انجام مي‌شود.

خط-توليد-شن-و-ماسه-كوهي-۲

طرح توجيهي توليد شن و ماسه | ماشين آلات

سنگ شكن فكي كه با اندازه دهانه‌هاي مختلف براي خرد كردن سنگ‎هاي سخت بكار مي روند، داراي بدنه  فولادي است و براي تقويت ضربه پذيري بدنه از تسمه‌هاي تقويت كننده استفاده شده است. سايز سنگ خروجي از سنگ شكن‌ها حداقل 50 ميلي‌متر و ظرفيت توليد آن‌ها مابين 20 تن تا 250 تن در ساعت متغير است.

 

سرند

سرندها تفكيك مصالح به طريقي ساخته شده‌اند كه حركت ارتعاشي منظمي را در تمام سطح توري‌هاي آن ايجاد مي‌نمايد. از آن‌ها براي دانه‌بندي انواع شن و ماسه طبيعي و شكسته استفاده مي‌شود.

فيدر

فيدرهاي مورد استفاده در سه نوع شاطوني، ويبره‌اي، زنجيري ساخته مي‌شوند و به تناسب ميزان تغذيه مصالح سنگ، كوه، شن و ماسه ساخته مي‌شوند. 

ماسه شور

دستگاه ماسه شورهاي حلزوني از كارآيي ساده و مناسبي برخوردار است و از آن توسط شافت مارپيچ آن براي شستشو و جداسازي ماسه‎هاي مخلوط  از خاك و ديگر مواد زائد استفاده مي‌شود و داراي كفشك‌هايي از جنس لاستيكي و يا چدني مي‌تواند باشد . 

كوبيت

كوبيت‌ها در مدل‌هاي ظرفيتي مختلف از  120 تا 180تن در ساعت طراحي و ساخته مي‌شوند و ميزان توليد آن را مي‌توان با توجه به المان‌هاي تنظيمي دستگاه كاليبره نمود.  

هيدروكن (شن  و ماسه ساز )

هيدرو كن سنگ شكن مخروطي است و از مزاياي اصلي استفاده از اين دستگاه، پائين بودن استهلاك و كارايي بالاي آن است. دستگاه‌هاي سنگ شكن داراي تانك روغن هيدروليك و سيستم خنك كننده بوده و ظرفيت حداكثر توليد مصالح ريز دانه آن قابل توجه است.

 

 

الواتورها و نوار نقاله

نوار نقاله و الواتورهاي در ابعادهاي مختلف (طول – عرض) بر حسب نياز در خط توليد مابين دستگاه‎هاي اصلي و براي انتقال مصالح به سطحي بالاتر و يا به بخش‌هاي دپو شن و ماسه به كار مي‎رود و بر اساس برنامه‌ريزي توليد ساماندهي و مستقر مي‌گردد.

طرح توجيهي توليد شن و ماسه | بررسي بازار و رقبا

تعداد كل پروانه بهره برداري توليد شن و ماسه صنعتي در كشور 1045 واحد است كه با ظرفيت اسمي ساليانه 161ميليون تن در حال فعاليت مي‌باشند. تعداد جوازهاي تاسيس صادره 401 فقره در استان‌هاي كشور صادر شده است از آنجا كه پيش شرط راه اندازي اين طرح دسترسي به معادن شن و ماسه كوهي يا رودخانه‎اي است، لذا بايد امكانسنجي راه اندازي طرح شن و ماسه در مناطقي صورت پذيرد كه ضمن داشتن تقاضاي مازاد بر توليد منطقه‎اي امكان تامين مصالح معدني در آن موجود باشد.

طرح توجيهي توليد شن و ماسه | سرمايه گذاري مورد نياز

بر اساس طرح اجرايي انجام شده احداث واحد توليد شن و ماسه كوهي در سال جاري با ظرفيت اقتصادي حدود  150تن در ساعت 292ميليارد ريال  سرمايه نياز دارد. نرخ بازدهي داخلي سرمايه گذاري بيشتر از 25 درصد بوده و در كمتر از  چهار سال بعد از به توليد رسيدن سرمايه اوليه خود را برداشت مي‌كنيد.

سرمايه گذاري و مالي

رديف موضوع هزينه ها  (ميليون ريال )
1 سرمايه گذاري ثابت 269979
2 سرمايه گذاري در گردش 22524
3 كل سرمايه گذاري 292503
4 نرخ بازده داخلي IRR 25/3
5 دوره برگشت سرمايه 3/5

  

طرح توجيهي توليد شن و ماسه | مزاياي اجراي طرح

با توجه به مصارف متعدد شن و ماسه به عنوان كالايي ضروري در بخش‌هاي ساختماني و عمراني كشور و مزيت داشتن منابع مواد اوليه و تكنولوژي ساخت ماشين آلات در كشور به موازات تقاضاي بالا در پروژه‎هاي زير ساخت و عمراني، جذابيت قابل قبولي در اين زمينه هم جهت مصرف داخل با تكيه بر توليد محصولات استاندارد را دارا مي‌باشد. در ادامه برخي مزاياي اجراي اين طرح ارائه شده است.

  • سودآوري، بازده و دوره برگشت مناسب سرمايه­ گذاري
  • امكان دسترسي به سازندگان داخلي جهت توليد ماشين آلات با كيفيت مطلوب

طرح توجيهي توليد شن و ماسه | نتيجه مطالعات مالي و اقتصادي

تحقيقات بازار و ارايه معيارهاي محاسبه هر يك از موارد برآورد سرمايه ثابت و در گردش و توضيح پيرامون هزينه‌هاي ثابت و متغير طرح، پيش‌بيني و قيمت تمام‌شده و همچنين سود ساليانه طرح محاسبه گرديده است. مهم‌ترين شاخص‌هاي مالي و اقتصادي طرح با محاسبات مالي كه از نرم‌افزار Comfar III Expert استخراج شده وضعيت قابل قبولي را به لحاظ مالي براي توليد با كيفيت نشان مي‍‎دهد. جهت اخذ مجوزهاي توليد اين محصول و تامين زيرساخت براساس پلان‌هاي مهندسي توليد استاندارد و صادرات محور مي‎توانيد در تمامي مراحل انجام كار از زمان بررسي ايده تا پياده سازي و زمان بهره برداري از مشاوران و كارشناسان خبره و با تجربه كاردوك كمك بگيريد.

 

خدمات قابل ارايه  كاردوك به  طرحها و واحدهاي

  • تهيه طرح توجيهي و امكان سنجي طرح با استفاده از نرم افزار كامفار توسط متخصصين كارآمد مهندسي
  • ارائه خدمات در انتخاب ماشين آلات، تاسيسات عمومي و طراحي سايت پلان
  • كمك به تامين نيروي انساني نصب، راه اندازي ماشين آلات و تاسيسات عمومي طرح
  • مشاوره بازاريابي و صادرات محصول با كيفيت به كشورهاي ديگر
  • مشاوره اصلاح تكنولوژي، نوسازي و بازسازي واحدهاي قديمي
  • مشاوره ارتقا بهروري بنگاه

 

براي دريافت مشاوره كسب و كار در ايران و ديگر كشورها مي‌توانيد با كارشناسان مركز كاردوك از طريق شماره 02166418908 تماس بگيريد. 

 

منبع: طرح توليد شن و ماسه

سفارش طرح توجيهي | درخواست تهيه و سفارش طرح توجيهي

۶۶ بازديد

شركت كاردوك طي دهه گذشته در حوزه‌هاي مختلف در مشاوره سرمايه گذاري، تهيه طرح توجيهي، راه اندازي واحدهاي مختلف و مطالعات امكانسنجي فعاليت دارد. بر اساس تجربيات‎مان در اين سال‎ها شاهد بوديم كه تهيه طرح توجيهي و انجام مطالعات امكان سنجي نقش مثبتي در تعديل و منطقي نمودن انتظارات هر دو گروه متقاضي و سرمايه گذار و در نهايت ايجاد امكان سرمايه گذاري در طرحي با ويژگي‌هاي تجاري متعادل را دارد. در ادامه با معرفي زمينه هاي مختلف طرح توجيهي سعي در تسهيل فرايند سفارش طرح توجيهي را داريم.

 

جهت سفارش طرح توجيهي در حوزه هاي مد نظر خود مي‌توانيد با كاردوك از طريق شماره 02166418908 تماس بگيريد.

 منبع : سفارش طرح توجيهي

سفارش طرح توجيهي صنعتي

براي سفارش و تهيه طرح توجيهي در حوزه هاي مختلف صنعتي مي توانيد با تماس با مجموعه كاردوك و بعد از طي كردن چند گام ساده و دادن اطلاعات اوليه خود به كارشناس كاردوك در كمتر از چند ساعت هماهنگي ها براي تماس تلفي متقاضي با متخصص مربوطه با حوزه وي فراهم مي گردد. براي دريافت اطلاعات بيشتر در مرورد طرح هاي توجيهي صنعتي كليك كنيد.

 

سفارش طرح توجيهي كشاورزي

براي سفارش و تهيه طرح توجيهي در حوزه هاي مختلف كشاورزي مي توانيد با تماس با مجموعه كاردوك و بعد از طي كردن چند گام ساده و دادن اطلاعات اوليه خود به كارشناس كاردوك در كمتر از چند ساعت هماهنگي ها براي تماس تلفي متقاضي با متخصص مربوطه با حوزه وي فراهم مي گردد. براي دريافت اطلاعات بيشتر در مرورد طرح هاي توجيهي كشاورزي كليك كنيد.

 

سفارش طرح توجيهي صنفي

براي سفارش و تهيه طرح توجيهي در حوزه هاي مختلف صنفي مي توانيد با تماس با مجموعه كاردوك و بعد از طي كردن چند گام ساده و دادن اطلاعات اوليه خود به كارشناس كاردوك در كمتر از چند ساعت هماهنگي ها براي تماس تلفي متقاضي با متخصص مربوطه با حوزه وي فراهم مي گردد. براي دريافت اطلاعات بيشتر در مرورد طرح هاي توجيهي صنفي كليك كنيد.

 

سفارش طرح توجيهي خدماتي

براي سفارش و تهيه طرح توجيهي در حوزه هاي مختلف خدماتي مي توانيد با تماس با مجموعه كاردوك و بعد از طي كردن چند گام ساده و دادن اطلاعات اوليه خود به كارشناس كاردوك در كمتر از چند ساعت هماهنگي ها براي تماس تلفي متقاضي با متخصص مربوطه با حوزه وي فراهم مي گردد. براي دريافت اطلاعات بيشتر در مرورد طرح هاي توجيهي خدماتي كليك كنيد.

 

تماس جهت تهيه و سفارش طرح توجيهي با متخصصين كاردوك

براي دريافت راهنمايي و حل هر گونه مشكل احتمالي در سفارش طرح توجيهي مي توانيد با شماره دفتر كاردوك تماس بگيريد و يا به شماره زير از طريق تلگرام يا واتس آپ پيام دهيد.

شماره دفتر

021660418908

شماره واتس آپ و تلگرام

09351520300

 

طرح توجيهي و امكان سنجي

همانطور كه گفته شد سه بخش مهم در امكان سنجي و طرح توجيهي وجود دارد كه عبارت است :

  • مطالعات بازار (Market Study)
  • مطالعات فني (Technical Study)
  • مطالعات اقتصادي (Economic Study)

كه هر كدام را در ادامه بررسي كرده‌ايم.

 بخش اول : مطالعات بازار در طرح توجيهي (Market Study)

در اين بخش از طرح توجيهي به بررسي كامل منطقه راه اندازي پروژه پرداخته مي‌شود. هدف مطالعات بازار، شناسايي هدف پروژه، تحليل دقيق (از جمله سياست هاي مديريتي و …)، شناسايي فرصت و تهديدهاي موجود در منطقه، كاهش ريسك پروژه و … مي‌باشد. به طور كلي مي‌توان گفت كه هدف از انجام تحقيقات بازار بررسي و پيشنهاد پتاسيل‌هاي ارزش آفرين موجود در منطقه جهت اطمينان يافتن سرمايه‌گذار براي سرمايه گذاري در منطقه پروژه مي‌باشد. علاوه بر موارد ذكر شده خروجي تحقيقات بازار به منظور اطلاعات اوليه براي انجام مطالعات فني به كار گرفته مي‌شود. به طور كلي مي‌توان گفت كه در اين بخش از امكان سنجي موارد زير مورد بررسي قرار مي‌گيرد:

1-1- شناخت محيط و منقطه پروژه

  • شناخت موقعيت جغرافيايي و مكاني پروژه
  • بررسي شاخص هاي جمعيت شناختي منقطه پروژه
  • بررسي پتانسيل ها، زيرساخت و امكانات رفاهي و تفريحي در منطقه
  • بررسي دسترسي‌هاي پروژه از طريق شريان‌هاي اصلي و وسايل حمل و نقل عمومي

2-1- مطالعه كاربري و پروژه هاي تاثيرگذار منطقه

  • بررسي مشخصات، ويژگي‌ها، امكانات و … پروژه‌هاي رقيب در منطقه پروژه (توجه داشته باشيد كه شامل پروژه‌هاي در حال ساخت نيز مي‌شود)
  • تحقيقات بازار و بررسي سياست‌هاي قيمت گذاري
  • بررسي قيمت پروژه‌هاي مشابه در منطقه
  • بررسي موقعيت مكاني پروژه نسبت به منقطه پروژه‌هاي موفق و شاخص 
  • تدوين نقشه قيمت منطقه ( price map )

3-1- بررسي معاملات مسكن

  • بررسي شرايط كلي حاكم بر بازار مسكن و عوامل تاثير گذار بر آن در منطقه
  • حجم معاملات مسكن در منقطه
  • قيمت معاملات مسكن در منقطه
  • شاخص‌هاي آماري مسكن
  • بررسي اجاره بهاي مسكن در منقطه

4-1- جمع بندي مطالعات بازار و ارائه پيشنهاد ها

  • تجزيه و تحليل نقات قوت و ضعف و فرصت‌ها و تهديدهاي موجود (swot) پروژه
  • برآورد بازار هدف پروژه 
  • برآورد عرضه و تقاضاي پروژه

بخش دوم : مطالعات فني در طرح توجيهي (Technical Study)

مطالعات فني به بررسي توجيه‌پذير بودن پروژه از لحاظ فني مي‌پردازد و شامل مطالعات ويژگي‌ها و مشخصات في پروژه بر اساس نتايج توسعه داده شده مطالعات بازار مي‌باشد. هدف از مطاله فني پروژه بررسي توجيه‌پذيري و امكان اجراي آن از ديد فني است. اين بخش از طرح توجيهي شامل موارد زير مي‌باشد:

1-2- بررسي پروژه 

• موقعيت مكاني پروژه
• جدول سطوح پروژه
• پلان طبقات پروژه
• تصاويري از منطقه

2-2- تدوين برنامه فروش پروژه 

• برآورد استراتژي فروش در پروژه
• برآورد قيمت فروش پروژه به تفكيك طبقات
• تعيين نظام پرداخت پروژه

3-2- برآورد هزينه هاي پروژه 

• هزينه زمين پروژه
• هزينه مجوزهاي شهرداري، نظارت، مشاوره و …
• هزينه ساخت پروژه
• هزينه مالي پروژه
• هزينه تجهيز دفتر فروش

بخش سوم : مطالعات اقتصادي در طرح توجيهي (Economic Study)

در هر پروژه‌اي بايد بر اساس ميزان هزينه هاي ثابت و متغير (هزينه‌هاي ساخت، مواد، عوارض و …) سودآوري پروژه را ارزيابي كرد. مطالعات و امكان سنجي اقتصادي اين امكان را مي دهد تا ميزان سودآوري پروژه و تجزيه و تحليل ريسك‌هاي موجود تصميم مناسب گرفت. در اين بخش از طرح توجيهي موارد زير مطرح مي‌گردد: 

3-1- برآورد اوليه از اقتصاد كلان پروژه بدون درنظرگرفتن ارزش زماني پول

در اين بخش اطلاعات اوليه پروژه كه براي شروع ضروري هستند، بايد به دست آيد.
•تخمين متراژ خالص مورد نياز اوليه
• محاسبه متراژ ناخالص اوليه پروژه
• تخمين مدت زمان ساخت
• محاسبه هزينه‌هاي اجراي پروژه
• مخاسبه هزينه‌هاي احتماي براي تامين سرمايه
• قيمت زمين
• برآورد درآمد فروش متراژ خالص كاربري‌هاي مختلف پروژه مطابق برنامه فروش
• محاسبه كل درآمد حاصل از فروش
• تخمين هزينه هاي مربوط به ارزيابي، تبليغ و فروش
• محاسبه كل هزينه هاي پروژه
• محاسبه سود خالص
• محاسبه نرخ بازگشت سرمايه پروژه (ROR)

3-2- جريان نقدي خروجي پروژه (Cash Out Flow)

• اگر اقساط وجود داشت نياز به محاسبه جريان نقد ملك وجود دارد
• در صورت نياز محاسبه جريان نقدي كه بابت تامين سرمايه پرداخت مي‌شود

• در صورت دارا بودن اقساط نياز به محسابه جريان نقدي هزينه عوارض ساخت است
• جريان نقد در هزينه هاي ساخت متناسب با تورم موجود محاسبه مي‌شود
• در نظر گرفتن تمامي جريان نقدي كه در پروژه خارج مي‌شود

3-3- جريان نقدي ورودي پروژه (Cash In Flow)

  • ارائه ميزان عرضه و فروش با توجه به قيمت روز
  • محاسبه درآمد طبق كاربري‌هاي مختلفي كه مطابق برنامه فروش است
  • مشخص كردن روند دريافت اقساط، درصد و نقدينگي حاصل از فروش
  •  مشخص كردن كل درآمد حاصل از پروژه

3-4- جريان نقدي خالص پروژه (Net Cash Flow)

جريان نقدي خالص پروژه به همراه جريان نقدي خالص تجمعي، جريان نقدي خالص ارزش فعلي پروژه و جريان نقدي ارزش فعلي خالص تجمعي پروژه

3-5- محاسبه شاخص هاي اقتصادي پروژه

در اين بخش با استفاده از روش هاي خاص اقتصاد مهندسي سودآوري پروژه با در نظر داشتن برخي شاخص‌هايي كه در ادامه نام برده‌ايم، انجام مي‌شود.
• ارزش فعلي خالص درآمدهاي پروژه
• ارزش فعلي خالص هزينه‌هاي پروژه
• ارزش فعلي خالص (NPV) پروژه
• نرخ بازده داخلي (IRR) سالانه پروژه

• شاخص سودآوري پروژه PI (نسبت منافع به مخارج B/C)
• نرخ بازده داخلي تعديل شده (MIRR) سالانه پروژه
• مقدار سرمايه اوليه‌اي كه تا پايان كار بدون توقف لازم است

• محاسبه نقطه سربه‌سر پروژه (Break-Even Analysis)
1- دوره بازگشت سرمايه عادي (NPP)
2- دوره بازگشت سرمايه پويا (DPP)

3-6- تجزيه وتحليل ريسك هاي اقتصادي پروژه (Economic Risk Analysis)

محاسبه ريسك‌هاي اقتصادي يكي از مهم ترين پارامترها در برآورد سودآوري پروژه است. با در نظر داشتن ريسك‌هاي منفي كه آناليز حساسيت گفته مي‌شود، مي‌توان از امينت اجرايي پروژه اطمينان حاصل نمود. براي اين منظور سه شاخص بايد در نظر گرفته شود.

• اندازي گيري ريسك كاهش قيمت پيش بيني شده
• محاسبه ريسك افزايش قيمت‌هايي كه براي هزينه ها برآورد شده
• آناليز حساسيت ريسك تغيير تورم و تاثير آن بر هزينه ها

خدمات قابل ارايه  كاردوك به  طرح‌ها و واحدهاي

  • تهيه و مشاوره طرح توجيهي و امكان سنجي طرح با استفاده از نرم افزار كامفار توسط متخصصين كارآمد مهندسي
  • ارائه خدمات در انتخاب ماشين آلات، تاسيسات عمومي و طراحي سايت پلان
  • راه اندازي و اجراي پروژه هاي صنعتي و خدماتي
  • كمك به تامين نيروي انساني نصب، راه اندازي ماشين آلات و تاسيسات عمومي طرح
  • مشاوره بازاريابي و صادرات محصول با كيفيت به كشورهاي ديگر
  • مشاوره اصلاح تكنولوژي، نوسازي و بازسازي واحدهاي قديمي
  • مشاوره ارتقا بهروري بنگاه

 

براي دريافت مشاوره از متخصصان مركز مشاوره كسب و كار و كاريابي كاردوك جهت نوشتن طرح توجيهي مي توانيد با شماره 02166418908 تماس بگيريد.

 

منبع : سفارش طرح توجيهي

طرح توجيهي صنايع برق و الكترونيك | تهيه و سفارش طرح صنايع برق، لوازم و قطعات الكترونيكي

۶۱ بازديد

براي انجام مطالعات و نگارش طرح توجيهي صنايع برق و الكترونيك لازم است كه مطالعات در سه بخش؛ بازار، فني و اقتصادي در طرح توجيهي به صورت كامل مورد بررسي قرار بگيرد. به همين دليل در اين مقاله به بررسي نحوه امكان سنجي پروژه هاي صنايع برق و الكترونيك مي پردازيم و تعدادي از طرح هاي انجام شده توسط تيم كاردوك در اين حوزه را در ادامه معرفي خواهيم كرد.

 

براي دريافت مشاوره از متخصصان مركز مشاوره كسب و كار و كاريابي كاردوك جهت نوشتن طرح توجيهي مي توانيد با شماره 02166418908 تماس بگيريد.

 

 منبع: طرح توجيهي صنايع برق و الكترونيك

طرح هاي توجيهي صنايع برق و الكترونيك

در اين قسمت از مقاله طرح هاي توجيهي صنايع برق و الكترونيك كه توسط مجموعه كاردوك تدوين شده‌اند را منتشر نموده‌ايم. مجموعه كاردوك در حوزه نگارش طرح هاي توجيهي صنايع برق و الكترونيك نيز سوابق كاري زيادي داشته است. از جمله اين طرح ها مي توان به موارد زير اشاره داشت : 

طرح توجيهي توليد لوازم الكترونيكي
طرح توجيهي توليد تلويزيون | طرح توليد انواع تلويزيون LED، سه بعدي، OLED
طرح توجيهي توليد انواع لامپ و چراغ ال اي دي (LED)

جهت نگارش هر يك از طرح‌هاي بروز با ما تماس بگيريد تا در سريع‌ترين زمان ممكن طرح توجيهي به روز مطابق با استانداردهاي مالي و بانكي كشور با خروجي كامفار مطابق با استاندارد سازمان UNIDO را تقديم‌تان نماييم كه علاوه بر اخذ تسهيلات بانكي براي دريافت مجوزهاي لازم و ارائه به سرمايه گذار يا توجيه ارگان‌هاي داخلي و خارجي بتوانيد از آن بهره ببريد. براي نوشتن طرح توجيهي كليك كنيد.

طرح توجيهي صنايع برق والكترونيك

همانطور كه گفته شد سه بخش مهم در امكان سنجي و طرح توجيهي در حوزه صنايع برق و الكترونيك وجود دارد كه عبارت است از:

  • مطالعات بازار (Market Study)
  • مطالعات فني (Technical Study)
  • مطالعات اقتصادي (Economic Study)

كه در ادامه هر بخش به طور مجزا شرح داده شده است.

بخش اول : مطالعات بازار در طرح توجيهي صنايع برق و الكترونيك (Market Study)

در اين بخش از طرح توجيهي به بررسي كامل منطقه راه اندازي پروژه پرداخته مي‌شود. هدف مطالعات بازار، شناسايي هدف پروژه، تحليل دقيق رقبا ( از جمله سياست‌هاي مديريتي و ... )، شناسايي فرصت و تهديدهاي موجود در منطقه، كاهش ريسك پروژه و ... مي‌باشد. به طور كلي مي‌توان گفت كه هدف از انجام تحقيقات بازار بررسي و پيشنهاد پتاسيل‌هاي ارزش آفرين موجود در منطقه جهت اطمينان يافتن سرمايه گذار براي سرمايه گذاري در منطقه پروژه مي‌باشد. علاوه بر موارد ذكر شده خروجي تحقيقات بازار به منظور اطلاعات اوليه براي انجام مطالعات فني به كار گرفته مي‌شود كه در اين بخش از امكان سنجي صنايع برق و الكترونيك موارد زير مورد بررسي قرار مي‌گيرد:

1-1- شناخت محيط و منقطه پروژه

  • شناخت موقعيت جغرافيايي و مكاني پروژه
  • بررسي شاخص‌هاي جمعيت شناختي منقطه پروژه
  • بررسي پتانسيل‌ها، زيرساخت و امكانات رفاهي و تفريحي در منطقه
  • بررسي دسترسي‌هاي پروژه از طريق شريان‌هاي اصلي و وسايل حمل و نقل عمومي

2-1- مطالعه كاربري و پروژه هاي تاثيرگذار منطقه

  • بررسي مشخصات، ويژگي‌ها، امكانات و ... پروژه‌هاي رقيب در منطقه پروژه (توجه داشته باشيد كه شامل پروژه‌هاي در حال ساخت نيز مي‌شود)
  • تحقيقات بازار و بررسي سياست‌هاي قيمت گذاري
  • بررسي قيمت پروژه‌هاي مشابه در منطقه
  • بررسي موقعيت مكاني پروژه نسبت به منقطه پروژه هاي موفق و شاخص 
  • تدوين نقشه قيمت منطقه ( price map )

 

3-1- بررسي معاملات مسكن

  • بررسي شرايط كلي حاكم بر بازار مسكن و عوامل تاثير گذار بر آن در منطقه
  • حجم معاملات مسكن در منقطه
  • قيمت معاملات مسكن در منقطه
  • شاخص هاي آماري مسكن
  • بررسي اجاره بهاي مسكن در منقطه

1-4- جمع بندي مطالعات بازار و ارائه پيشنهاد ها

  • تجزيه و تحليل نقات قوت و ضعف و فرصت ها و تهديدهاي موجود (swot) پروژه
  • برآورد بازار هدف پروژه 
  • برآورد عرضه و تقاضاي پروژه

 

بخش دوم : مطالعات فني در طرح‌توجيهي صنايع برق و الكترونيك (Technical Study)

مطالعات فني به بررسي توجيه‌پذير بودن پروژه از لحاظ فني مي‌پردازد و شامل مطالعات ويژگي‌ها و مشخصات فني پروژه بر اساس نتايج توسعه داده شده مطالعات بازار مي‌باشد. هدف از مطاله فني پروژه بررسي توجيه‌پذيري و امكان اجراي آن از ديد فني است. اين بخش از طرح توجيهي شامل موارد زير مي‌باشد:

1-2- بررسي پروژه صنايع برق و الكترونيك

• موقعيت مكاني پروژه
• جدول سطوح پروژه
• پلان طبقات پروژه
• تصاويري از منطقه

2-2- تدوين برنامه فروش پروژه صنايع برق و الكترونيك

• برآورد استراتژي فروش در پروژه
• برآورد قيمت فروش پروژه به تفكيك طبقات
• تعيين نظام پرداخت پروژه

3-2- برآورد هزينه هاي پروژه صنايع برق و الكترونيك

• هزينه زمين پروژه
• هزينه مجوزهاي شهرداري، نظارت، مشاوره و ...
• هزينه ساخت پروژه
• هزينه مالي پروژه
• هزينه تجهيز دفتر فروش

 

بخش سوم : مطالعات اقتصادي در طرح توجيهي صنايع برق و الكترونيك (Economic Study)

در هر پروژه‌اي بايد بر اساس ميزان هزينه هاي ثابت و متغير (هزينه‌هاي ساخت، مواد، عوارض و ...) سودآوري پروژه را ارزيابي كرد. مطالعات و امكان سنجي اقتصادي اين امكان را مي دهد تا ميزان سودآوري پروژه و تجزيه و تحليل ريسك‌هاي موجود تصميم مناسب گرفت. در اين بخش از طرح توجيهي ساختمان موارد زير مطرح مي‌گردد: 

3-1- برآورد اوليه از اقتصاد كلان پروژه بدون درنظرگرفتن ارزش زماني پول

در اين بخش اطلاعات اوليه پروژه كه براي شروع ضروري هستند، بايد به دست آيد.
•تخمين متراژ خالص مورد نياز اوليه
• محاسبه متراژ ناخالص اوليه پروژه
• تخمين مدت زمان ساخت
• محاسبه هزينه‌هاي اجراي پروژه
• مخاسبه هزينه‌هاي احتماي براي تامين سرمايه
• قيمت زمين
• برآورد درآمد فروش متراژ خالص كاربري‌هاي مختلف پروژه مطابق برنامه فروش
• محاسبه كل درآمد حاصل از فروش
• تخمين هزينه هاي مربوط به ارزيابي، تبليغ و فروش
• محاسبه كل هزينه هاي پروژه
• محاسبه سود خالص
• محاسبه نرخ بازگشت سرمايه پروژه (ROR)

3-2- جريان نقدي خروجي پروژه (Cash Out Flow)

• اگر اقساط وجود داشت نياز به محاسبه جريان نقد ملك وجود دارد
• در صورت نياز محاسبه جريان نقدي كه بابت تامين سرمايه پرداخت مي‌شود

• در صورت دارا بودن اقساط نياز به محسابه جريان نقدي هزينه عوارض ساخت است
• جريان نقد در هزينه هاي ساخت متناسب با تورم موجود محاسبه مي‌شود
• در نظر گرفتن تمامي جريان نقدي كه در پروژه خارج مي‌شود

3-3- جريان نقدي ورودي پروژه (Cash In Flow)

  • ارائه ميزان عرضه و فروش با توجه به قيمت روز
  • محاسبه درآمد طبق كاربري‌هاي مختلفي كه مطابق برنامه فروش است
  • مشخص كردن روند دريافت اقساط، درصد و نقدينگي حاصل از فروش
  •  مشخص كردن كل درآمد حاصل از پروژه

3-4- جريان نقدي خالص پروژه (Net Cash Flow)

جريان نقدي خالص پروژه به همراه جريان نقدي خالص تجمعي، جريان نقدي خالص ارزش فعلي پروژه و جريان نقدي ارزش فعلي خالص تجمعي پروژه

3-5- محاسبه شاخص هاي اقتصادي پروژه

در اين بخش با استفاده از روش هاي خاص اقتصاد مهندسي سودآوري پروژه با در نظر داشتن برخي شاخص‌هايي كه در ادامه نام برده‌ايم، انجام مي‌شود.
• ارزش فعلي خالص درآمدهاي پروژه
• ارزش فعلي خالص هزينه‌هاي پروژه
• ارزش فعلي خالص (NPV) پروژه
• نرخ بازده داخلي (IRR) سالانه پروژه

• شاخص سودآوري پروژه PI (نسبت منافع به مخارج B/C)
• نرخ بازده داخلي تعديل شده (MIRR) سالانه پروژه
• مقدار سرمايه اوليه‌اي كه تا پايان كار بدون توقف لازم است

• محاسبه نقطه سربه‌سر پروژه (Break-Even Analysis)
1- دوره بازگشت سرمايه عادي (NPP)
2- دوره بازگشت سرمايه پويا (DPP)

3-6- تجزيه وتحليل ريسك هاي اقتصادي پروژه (Economic Risk Analysis)

محاسبه ريسك‌هاي اقتصادي يكي از مهم ترين پارامترها در برآورد سودآوري پروژه است. با در نظر داشتن ريسك‌هاي منفي كه آناليز حساسيت گفته مي‌شود، مي‌توان از امينت اجرايي پروژه اطمينان حاصل نمود. براي اين منظور سه شاخص بايد در نظر گرفته شود.

• اندازي گيري ريسك كاهش قيمت پيش بيني شده
• محاسبه ريسك افزايش قيمت‌هايي كه براي هزينه ها برآورد شده
• آناليز حساسيت ريسك تغيير تورم و تاثير آن بر هزينه ها

 

طرح هاي توجيهي صنايع برق و الكترونيك

در اين قسمت از مقاله طرح هاي توجيهي صنايع برق و الكترونيك كه توسط مجموعه كاردوك تدوين شده‌اند را منتشر نموده‌ايم. مجموعه كاردوك در حوزه نگارش طرح هاي توجيهي صنايع برق و الكترونيك نيز سوابق كاري زيادي داشته است.

جهت نگارش هر يك از طرح‌هاي بروز با ما تماس بگيريد تا در سريع‌ترين زمان ممكن طرح توجيهي به روز مطابق با استانداردهاي مالي و بانكي كشور با خروجي كامفار مطابق با استاندارد سازمان UNIDO را تقديم‌تان نماييم كه علاوه بر اخذ تسهيلات بانكي براي دريافت مجوزهاي لازم و ارائه به سرمايه گذار يا توجيه ارگان‌هاي داخلي و خارجي بتوانيد از آن بهره ببريد. براي نوشتن طرح توجيهي كليك كنيد.

 

خدمات قابل ارايه  كاردوك به  طرح‌ها و واحدهاي

  • تهيه و مشاوره طرح توجيهي و امكان سنجي طرح با استفاده از نرم افزار كامفار توسط متخصصين كارآمد مهندسي
  • ارائه خدمات در انتخاب ماشين آلات، تاسيسات عمومي و طراحي سايت پلان
  • راه اندازي و اجراي پروژه هاي صنعتي و خدماتي
  • كمك به تامين نيروي انساني نصب، راه اندازي ماشين آلات و تاسيسات عمومي طرح
  • مشاوره بازاريابي و صادرات محصول با كيفيت به كشورهاي ديگر
  • مشاوره اصلاح تكنولوژي، نوسازي و بازسازي واحدهاي قديمي
  • مشاوره ارتقا بهروري بنگاه

 

براي دريافت مشاوره كسب و كار در ايران و ديگر كشورها مي‌توانيد با كارشناسان مركز كاردوك از طريق شماره 02166418908 تماس بگيريد.

 منبع: طرح توجيهي صنايع برق و الكترونيك

طرح توجيهي صنايع خودروسازي و قطعه خودرو | تهيه و سفارش طرح هاي صنايع خودرو

۶۸ بازديد

براي انجام مطالعات و نگارش طرح توجيهي صنايع خودروسازي و قطعه خودرو لازم است كه مطالعات در سه بخش؛ بازار، فني و اقتصادي در طرح توجيهي به صورت كامل مورد بررسي قرار بگيرد. به همين دليل در اين مقاله به بررسي نحوه امكان سنجي پروژه هاي صنايع خودروسازي مي پردازيم و تعدادي از طرح هاي انجام شده توسط تيم كاردوك در اين حوزه را در ادامه معرفي خواهيم كرد.

 

براي دريافت مشاوره از متخصصان مركز مشاوره كسب و كار و كاريابي كاردوك جهت نوشتن طرح توجيهي مي توانيد با شماره 02166418908 تماس بگيريد.


  منبع: طرح توجيهي صنايع خودرو سازي و قطعات خودرو

 

طرح توجيهي صنايع خودروسازي و قطعه خودرو

همانطور كه گفته شد سه بخش مهم در امكان سنجي و طرح توجيهي در حوزه صنايع خودرو سازي وجود دارد كه عبارت است از:

  • مطالعات بازار (Market Study)
  • مطالعات فني (Technical Study)
  • مطالعات اقتصادي (Economic Study)

كه در ادامه هر بخش به طور مجزا شرح داده شده است. در جدول زير برخي از طرح هايي كه توسط كاردوك نگارش شده را نيز آورده‌ايم.

طرح هاي توجيهي صنايع خودرو سازي و قطعات خودرو
طرح توليد شمع خودرو | مراحل، مواد اوليه و سرمايه مورد نياز براي توليد شمع خودرو
طرح توجيهي توليد سيبك خودرو
طرح توجيهي توليد اگزوز خودرو | خلاصه طرح توجيهي توليد انواع اگزوز خودرو
طرح توليد لنت ترمز | براي توليد لنت ترمز چه دستگاه‌ها و اطلاعاتي نياز است؟

 

بخش اول : مطالعات بازار در طرح توجيهي صنايع خودروسازي و قطعه خودرو (Market Study)

در اين بخش از طرح توجيهي به بررسي كامل منطقه راه اندازي پروژه پرداخته مي‌شود. هدف مطالعات بازار، شناسايي هدف پروژه، تحليل دقيق رقبا ( از جمله سياست‌هاي مديريتي و ... )، شناسايي فرصت و تهديدهاي موجود در منطقه، كاهش ريسك پروژه و ... مي‌باشد. به طور كلي مي‌توان گفت كه هدف از انجام تحقيقات بازار بررسي و پيشنهاد پتاسيل‌هاي ارزش آفرين موجود در منطقه جهت اطمينان يافتن سرمايه گذار براي سرمايه گذاري در منطقه پروژه مي‌باشد. علاوه بر موارد ذكر شده خروجي تحقيقات بازار به منظور اطلاعات اوليه براي انجام مطالعات فني به كار گرفته مي‌شود كه در اين بخش از امكان سنجي صنايع خودروسازي موارد زير مورد بررسي قرار مي‌گيرد:

1-1- شناخت محيط و منقطه پروژه

  • شناخت موقعيت جغرافيايي و مكاني پروژه
  • بررسي شاخص‌هاي جمعيت شناختي منقطه پروژه
  • بررسي پتانسيل‌ها، زيرساخت و امكانات رفاهي و تفريحي در منطقه
  • بررسي دسترسي‌هاي پروژه از طريق شريان‌هاي اصلي و وسايل حمل و نقل عمومي

2-1- مطالعه كاربري و پروژه هاي تاثيرگذار منطقه

  • بررسي مشخصات، ويژگي‌ها، امكانات و ... پروژه‌هاي رقيب در منطقه پروژه (توجه داشته باشيد كه شامل پروژه‌هاي در حال ساخت نيز مي‌شود)
  • تحقيقات بازار و بررسي سياست‌هاي قيمت گذاري
  • بررسي قيمت پروژه‌هاي مشابه در منطقه
  • بررسي موقعيت مكاني پروژه نسبت به منقطه پروژه هاي موفق و شاخص 
  • تدوين نقشه قيمت منطقه ( price map )

 

3-1- بررسي معاملات مسكن

  • بررسي شرايط كلي حاكم بر بازار مسكن و عوامل تاثير گذار بر آن در منطقه
  • حجم معاملات مسكن در منقطه
  • قيمت معاملات مسكن در منقطه
  • شاخص هاي آماري مسكن
  • بررسي اجاره بهاي مسكن در منقطه

1-4- جمع بندي مطالعات بازار و ارائه پيشنهاد ها

  • تجزيه و تحليل نقات قوت و ضعف و فرصت ها و تهديدهاي موجود (swot) پروژه
  • برآورد بازار هدف پروژه 
  • برآورد عرضه و تقاضاي پروژه

 

بخش دوم : مطالعات فني در طرح توجيهي صنايع خودروسازي و قطعه خودرو (Technical Study)

مطالعات فني به بررسي توجيه‌پذير بودن پروژه از لحاظ فني مي‌پردازد و شامل مطالعات ويژگي‌ها و مشخصات فني پروژه بر اساس نتايج توسعه داده شده مطالعات بازار مي‌باشد. هدف از مطاله فني پروژه بررسي توجيه‌پذيري و امكان اجراي آن از ديد فني است. اين بخش از طرح توجيهي شامل موارد زير مي‌باشد:

1-2- بررسي پروژه صنايع خودرو سازي

• موقعيت مكاني پروژه
• جدول سطوح پروژه
• پلان طبقات پروژه
• تصاويري از منطقه

2-2- تدوين برنامه فروش پروژه صنايع خودروسازي

• برآورد استراتژي فروش در پروژه
• برآورد قيمت فروش پروژه به تفكيك طبقات
• تعيين نظام پرداخت پروژه

3-2- برآورد هزينه هاي پروژه صنايع خودروسازي

• هزينه زمين پروژه
• هزينه مجوزهاي شهرداري، نظارت، مشاوره و ...
• هزينه ساخت پروژه
• هزينه مالي پروژه
• هزينه تجهيز دفتر فروش

 

بخش سوم : مطالعات اقتصادي در طرح توجيهي صنايع خودروسازي و قطعه خودرو (Economic Study)

در هر پروژه‌اي بايد بر اساس ميزان هزينه هاي ثابت و متغير (هزينه‌هاي ساخت، مواد، عوارض و ...) سودآوري پروژه را ارزيابي كرد. مطالعات و امكان سنجي اقتصادي اين امكان را مي دهد تا ميزان سودآوري پروژه و تجزيه و تحليل ريسك‌هاي موجود تصميم مناسب گرفت. در اين بخش از طرح توجيهي ساختمان موارد زير مطرح مي‌گردد: 

3-1- برآورد اوليه از اقتصاد كلان پروژه بدون درنظرگرفتن ارزش زماني پول

در اين بخش اطلاعات اوليه پروژه كه براي شروع ضروري هستند، بايد به دست آيد.
•تخمين متراژ خالص مورد نياز اوليه
• محاسبه متراژ ناخالص اوليه پروژه
• تخمين مدت زمان ساخت
• محاسبه هزينه‌هاي اجراي پروژه
• مخاسبه هزينه‌هاي احتماي براي تامين سرمايه
• قيمت زمين
• برآورد درآمد فروش متراژ خالص كاربري‌هاي مختلف پروژه مطابق برنامه فروش
• محاسبه كل درآمد حاصل از فروش
• تخمين هزينه هاي مربوط به ارزيابي، تبليغ و فروش
• محاسبه كل هزينه هاي پروژه
• محاسبه سود خالص
• محاسبه نرخ بازگشت سرمايه پروژه (ROR)

3-2- جريان نقدي خروجي پروژه (Cash Out Flow)

• اگر اقساط وجود داشت نياز به محاسبه جريان نقد ملك وجود دارد
• در صورت نياز محاسبه جريان نقدي كه بابت تامين سرمايه پرداخت مي‌شود

• در صورت دارا بودن اقساط نياز به محسابه جريان نقدي هزينه عوارض ساخت است
• جريان نقد در هزينه هاي ساخت متناسب با تورم موجود محاسبه مي‌شود
• در نظر گرفتن تمامي جريان نقدي كه در پروژه خارج مي‌شود

3-3- جريان نقدي ورودي پروژه (Cash In Flow)

  • ارائه ميزان عرضه و فروش با توجه به قيمت روز
  • محاسبه درآمد طبق كاربري‌هاي مختلفي كه مطابق برنامه فروش است
  • مشخص كردن روند دريافت اقساط، درصد و نقدينگي حاصل از فروش
  •  مشخص كردن كل درآمد حاصل از پروژه

3-4- جريان نقدي خالص پروژه (Net Cash Flow)

جريان نقدي خالص پروژه به همراه جريان نقدي خالص تجمعي، جريان نقدي خالص ارزش فعلي پروژه و جريان نقدي ارزش فعلي خالص تجمعي پروژه

3-5- محاسبه شاخص هاي اقتصادي پروژه

در اين بخش با استفاده از روش هاي خاص اقتصاد مهندسي سودآوري پروژه با در نظر داشتن برخي شاخص‌هايي كه در ادامه نام برده‌ايم، انجام مي‌شود.
• ارزش فعلي خالص درآمدهاي پروژه
• ارزش فعلي خالص هزينه‌هاي پروژه
• ارزش فعلي خالص (NPV) پروژه
• نرخ بازده داخلي (IRR) سالانه پروژه

• شاخص سودآوري پروژه PI (نسبت منافع به مخارج B/C)
• نرخ بازده داخلي تعديل شده (MIRR) سالانه پروژه
• مقدار سرمايه اوليه‌اي كه تا پايان كار بدون توقف لازم است

• محاسبه نقطه سربه‌سر پروژه (Break-Even Analysis)
1- دوره بازگشت سرمايه عادي (NPP)
2- دوره بازگشت سرمايه پويا (DPP)

3-6- تجزيه وتحليل ريسك هاي اقتصادي پروژه (Economic Risk Analysis)

محاسبه ريسك‌هاي اقتصادي يكي از مهم ترين پارامترها در برآورد سودآوري پروژه است. با در نظر داشتن ريسك‌هاي منفي كه آناليز حساسيت گفته مي‌شود، مي‌توان از امينت اجرايي پروژه اطمينان حاصل نمود. براي اين منظور سه شاخص بايد در نظر گرفته شود.

• اندازي گيري ريسك كاهش قيمت پيش بيني شده
• محاسبه ريسك افزايش قيمت‌هايي كه براي هزينه ها برآورد شده
• آناليز حساسيت ريسك تغيير تورم و تاثير آن بر هزينه ها

طرح توجيهي صنايع خودروسازي‌و قطعه خودرو

در اين قسمت از مقاله طرح هاي توجيهي صنايع خودروسازي كه توسط مجموعه كاردوك تدوين شده‌اند را منتشر نموده‌ايم. مجموعه كاردوك در حوزه نگارش طرح هاي توجيهي صنايع خودرو سازي نيز سوابق كاري زيادي داشته است.

جهت نگارش هر يك از طرح‌هاي بروز با ما تماس بگيريد تا در سريع‌ترين زمان ممكن طرح توجيهي به روز مطابق با استانداردهاي مالي و بانكي كشور با خروجي كامفار مطابق با استاندارد سازمان UNIDO را تقديم‌تان نماييم كه علاوه بر اخذ تسهيلات بانكي براي دريافت مجوزهاي لازم و ارائه به سرمايه گذار يا توجيه ارگان‌هاي داخلي و خارجي بتوانيد از آن بهره ببريد. براي نوشتن طرح توجيهي كليك كنيد.

 

خدمات قابل ارايه  كاردوك به  طرح‌ها و واحدهاي

  • تهيه و مشاوره طرح توجيهي و امكان سنجي طرح با استفاده از نرم افزار كامفار توسط متخصصين كارآمد مهندسي
  • ارائه خدمات در انتخاب ماشين آلات، تاسيسات عمومي و طراحي سايت پلان
  • راه اندازي و اجراي پروژه هاي صنعتي و خدماتي
  • كمك به تامين نيروي انساني نصب، راه اندازي ماشين آلات و تاسيسات عمومي طرح
  • مشاوره بازاريابي و صادرات محصول با كيفيت به كشورهاي ديگر
  • مشاوره اصلاح تكنولوژي، نوسازي و بازسازي واحدهاي قديمي
  • مشاوره ارتقا بهروري بنگاه

 

براي دريافت كاردوك در ايران و ديگر كشورها مي‌توانيد با كارشناسان مركز كاردوك از طريق شماره 02166418908 تماس بگيريد.

 

 منبع: طرح توجيهي صنايع خودرو سازي و قطعات خودرو

طرح توجيهي صنايع خودروسازي و قطعه خودرو | تهيه و سفارش طرح هاي صنايع خودرو

۶۰ بازديد

براي انجام مطالعات و نگارش طرح توجيهي صنايع خودروسازي و قطعه خودرو لازم است كه مطالعات در سه بخش؛ بازار، فني و اقتصادي در طرح توجيهي به صورت كامل مورد بررسي قرار بگيرد. به همين دليل در اين مقاله به بررسي نحوه امكان سنجي پروژه هاي صنايع خودروسازي مي پردازيم و تعدادي از طرح هاي انجام شده توسط تيم كاردوك در اين حوزه را در ادامه معرفي خواهيم كرد.

 

براي دريافت مشاوره از متخصصان مركز مشاوره كسب و كار و كاريابي كاردوك جهت نوشتن طرح توجيهي مي توانيد با شماره 02166418908 تماس بگيريد.


  منبع: طرح توجيهي صنايع خودروسازي و قطعات خودرو

طرح توجيهي صنايع خودروسازي و قطعه خودرو

همانطور كه گفته شد سه بخش مهم در امكان سنجي و طرح توجيهي در حوزه صنايع خودرو سازي وجود دارد كه عبارت است از:

  • مطالعات بازار (Market Study)
  • مطالعات فني (Technical Study)
  • مطالعات اقتصادي (Economic Study)

كه در ادامه هر بخش به طور مجزا شرح داده شده است. در جدول زير برخي از طرح هايي كه توسط كاردوك نگارش شده را نيز آورده‌ايم.

طرح هاي توجيهي صنايع خودرو سازي و قطعات خودرو
طرح توليد شمع خودرو | مراحل، مواد اوليه و سرمايه مورد نياز براي توليد شمع خودرو
طرح توجيهي توليد سيبك خودرو
طرح توجيهي توليد اگزوز خودرو | خلاصه طرح توجيهي توليد انواع اگزوز خودرو
طرح توليد لنت ترمز | براي توليد لنت ترمز چه دستگاه‌ها و اطلاعاتي نياز است؟

 

بخش اول : مطالعات بازار در طرح توجيهي صنايع خودروسازي و قطعه خودرو (Market Study)

در اين بخش از طرح توجيهي به بررسي كامل منطقه راه اندازي پروژه پرداخته مي‌شود. هدف مطالعات بازار، شناسايي هدف پروژه، تحليل دقيق رقبا ( از جمله سياست‌هاي مديريتي و ... )، شناسايي فرصت و تهديدهاي موجود در منطقه، كاهش ريسك پروژه و ... مي‌باشد. به طور كلي مي‌توان گفت كه هدف از انجام تحقيقات بازار بررسي و پيشنهاد پتاسيل‌هاي ارزش آفرين موجود در منطقه جهت اطمينان يافتن سرمايه گذار براي سرمايه گذاري در منطقه پروژه مي‌باشد. علاوه بر موارد ذكر شده خروجي تحقيقات بازار به منظور اطلاعات اوليه براي انجام مطالعات فني به كار گرفته مي‌شود كه در اين بخش از امكان سنجي صنايع خودروسازي موارد زير مورد بررسي قرار مي‌گيرد:

1-1- شناخت محيط و منقطه پروژه

  • شناخت موقعيت جغرافيايي و مكاني پروژه
  • بررسي شاخص‌هاي جمعيت شناختي منقطه پروژه
  • بررسي پتانسيل‌ها، زيرساخت و امكانات رفاهي و تفريحي در منطقه
  • بررسي دسترسي‌هاي پروژه از طريق شريان‌هاي اصلي و وسايل حمل و نقل عمومي

2-1- مطالعه كاربري و پروژه هاي تاثيرگذار منطقه

  • بررسي مشخصات، ويژگي‌ها، امكانات و ... پروژه‌هاي رقيب در منطقه پروژه (توجه داشته باشيد كه شامل پروژه‌هاي در حال ساخت نيز مي‌شود)
  • تحقيقات بازار و بررسي سياست‌هاي قيمت گذاري
  • بررسي قيمت پروژه‌هاي مشابه در منطقه
  • بررسي موقعيت مكاني پروژه نسبت به منقطه پروژه هاي موفق و شاخص 
  • تدوين نقشه قيمت منطقه ( price map )

 

3-1- بررسي معاملات مسكن

  • بررسي شرايط كلي حاكم بر بازار مسكن و عوامل تاثير گذار بر آن در منطقه
  • حجم معاملات مسكن در منقطه
  • قيمت معاملات مسكن در منقطه
  • شاخص هاي آماري مسكن
  • بررسي اجاره بهاي مسكن در منقطه

1-4- جمع بندي مطالعات بازار و ارائه پيشنهاد ها

  • تجزيه و تحليل نقات قوت و ضعف و فرصت ها و تهديدهاي موجود (swot) پروژه
  • برآورد بازار هدف پروژه 
  • برآورد عرضه و تقاضاي پروژه

 

بخش دوم : مطالعات فني در طرح توجيهي صنايع خودروسازي و قطعه خودرو (Technical Study)

مطالعات فني به بررسي توجيه‌پذير بودن پروژه از لحاظ فني مي‌پردازد و شامل مطالعات ويژگي‌ها و مشخصات فني پروژه بر اساس نتايج توسعه داده شده مطالعات بازار مي‌باشد. هدف از مطاله فني پروژه بررسي توجيه‌پذيري و امكان اجراي آن از ديد فني است. اين بخش از طرح توجيهي شامل موارد زير مي‌باشد:

1-2- بررسي پروژه صنايع خودرو سازي

• موقعيت مكاني پروژه
• جدول سطوح پروژه
• پلان طبقات پروژه
• تصاويري از منطقه

2-2- تدوين برنامه فروش پروژه صنايع خودروسازي

• برآورد استراتژي فروش در پروژه
• برآورد قيمت فروش پروژه به تفكيك طبقات
• تعيين نظام پرداخت پروژه

3-2- برآورد هزينه هاي پروژه صنايع خودروسازي

• هزينه زمين پروژه
• هزينه مجوزهاي شهرداري، نظارت، مشاوره و ...
• هزينه ساخت پروژه
• هزينه مالي پروژه
• هزينه تجهيز دفتر فروش

 

بخش سوم : مطالعات اقتصادي در طرح توجيهي صنايع خودروسازي و قطعه خودرو (Economic Study)

در هر پروژه‌اي بايد بر اساس ميزان هزينه هاي ثابت و متغير (هزينه‌هاي ساخت، مواد، عوارض و ...) سودآوري پروژه را ارزيابي كرد. مطالعات و امكان سنجي اقتصادي اين امكان را مي دهد تا ميزان سودآوري پروژه و تجزيه و تحليل ريسك‌هاي موجود تصميم مناسب گرفت. در اين بخش از طرح توجيهي ساختمان موارد زير مطرح مي‌گردد: 

3-1- برآورد اوليه از اقتصاد كلان پروژه بدون درنظرگرفتن ارزش زماني پول

در اين بخش اطلاعات اوليه پروژه كه براي شروع ضروري هستند، بايد به دست آيد.
•تخمين متراژ خالص مورد نياز اوليه
• محاسبه متراژ ناخالص اوليه پروژه
• تخمين مدت زمان ساخت
• محاسبه هزينه‌هاي اجراي پروژه
• مخاسبه هزينه‌هاي احتماي براي تامين سرمايه
• قيمت زمين
• برآورد درآمد فروش متراژ خالص كاربري‌هاي مختلف پروژه مطابق برنامه فروش
• محاسبه كل درآمد حاصل از فروش
• تخمين هزينه هاي مربوط به ارزيابي، تبليغ و فروش
• محاسبه كل هزينه هاي پروژه
• محاسبه سود خالص
• محاسبه نرخ بازگشت سرمايه پروژه (ROR)

3-2- جريان نقدي خروجي پروژه (Cash Out Flow)

• اگر اقساط وجود داشت نياز به محاسبه جريان نقد ملك وجود دارد
• در صورت نياز محاسبه جريان نقدي كه بابت تامين سرمايه پرداخت مي‌شود

• در صورت دارا بودن اقساط نياز به محسابه جريان نقدي هزينه عوارض ساخت است
• جريان نقد در هزينه هاي ساخت متناسب با تورم موجود محاسبه مي‌شود
• در نظر گرفتن تمامي جريان نقدي كه در پروژه خارج مي‌شود

3-3- جريان نقدي ورودي پروژه (Cash In Flow)

  • ارائه ميزان عرضه و فروش با توجه به قيمت روز
  • محاسبه درآمد طبق كاربري‌هاي مختلفي كه مطابق برنامه فروش است
  • مشخص كردن روند دريافت اقساط، درصد و نقدينگي حاصل از فروش
  •  مشخص كردن كل درآمد حاصل از پروژه

3-4- جريان نقدي خالص پروژه (Net Cash Flow)

جريان نقدي خالص پروژه به همراه جريان نقدي خالص تجمعي، جريان نقدي خالص ارزش فعلي پروژه و جريان نقدي ارزش فعلي خالص تجمعي پروژه

3-5- محاسبه شاخص هاي اقتصادي پروژه

در اين بخش با استفاده از روش هاي خاص اقتصاد مهندسي سودآوري پروژه با در نظر داشتن برخي شاخص‌هايي كه در ادامه نام برده‌ايم، انجام مي‌شود.
• ارزش فعلي خالص درآمدهاي پروژه
• ارزش فعلي خالص هزينه‌هاي پروژه
• ارزش فعلي خالص (NPV) پروژه
• نرخ بازده داخلي (IRR) سالانه پروژه

• شاخص سودآوري پروژه PI (نسبت منافع به مخارج B/C)
• نرخ بازده داخلي تعديل شده (MIRR) سالانه پروژه
• مقدار سرمايه اوليه‌اي كه تا پايان كار بدون توقف لازم است

• محاسبه نقطه سربه‌سر پروژه (Break-Even Analysis)
1- دوره بازگشت سرمايه عادي (NPP)
2- دوره بازگشت سرمايه پويا (DPP)

3-6- تجزيه وتحليل ريسك هاي اقتصادي پروژه (Economic Risk Analysis)

محاسبه ريسك‌هاي اقتصادي يكي از مهم ترين پارامترها در برآورد سودآوري پروژه است. با در نظر داشتن ريسك‌هاي منفي كه آناليز حساسيت گفته مي‌شود، مي‌توان از امينت اجرايي پروژه اطمينان حاصل نمود. براي اين منظور سه شاخص بايد در نظر گرفته شود.

• اندازي گيري ريسك كاهش قيمت پيش بيني شده
• محاسبه ريسك افزايش قيمت‌هايي كه براي هزينه ها برآورد شده
• آناليز حساسيت ريسك تغيير تورم و تاثير آن بر هزينه ها

طرح توجيهي صنايع خودروسازي‌و قطعه خودرو

در اين قسمت از مقاله طرح هاي توجيهي صنايع خودروسازي كه توسط مجموعه كاردوك تدوين شده‌اند را منتشر نموده‌ايم. مجموعه كاردوك در حوزه نگارش طرح هاي توجيهي صنايع خودرو سازي نيز سوابق كاري زيادي داشته است.

جهت نگارش هر يك از طرح‌هاي بروز با ما تماس بگيريد تا در سريع‌ترين زمان ممكن طرح توجيهي به روز مطابق با استانداردهاي مالي و بانكي كشور با خروجي كامفار مطابق با استاندارد سازمان UNIDO را تقديم‌تان نماييم كه علاوه بر اخذ تسهيلات بانكي براي دريافت مجوزهاي لازم و ارائه به سرمايه گذار يا توجيه ارگان‌هاي داخلي و خارجي بتوانيد از آن بهره ببريد. براي نوشتن طرح توجيهي كليك كنيد.

 

خدمات قابل ارايه  كاردوك به  طرح‌ها و واحدهاي

  • تهيه و مشاوره طرح توجيهي و امكان سنجي طرح با استفاده از نرم افزار كامفار توسط متخصصين كارآمد مهندسي
  • ارائه خدمات در انتخاب ماشين آلات، تاسيسات عمومي و طراحي سايت پلان
  • راه اندازي و اجراي پروژه هاي صنعتي و خدماتي
  • كمك به تامين نيروي انساني نصب، راه اندازي ماشين آلات و تاسيسات عمومي طرح
  • مشاوره بازاريابي و صادرات محصول با كيفيت به كشورهاي ديگر
  • مشاوره اصلاح تكنولوژي، نوسازي و بازسازي واحدهاي قديمي
  • مشاوره ارتقا بهروري بنگاه

 

براي دريافت كاردوك در ايران و ديگر كشورها مي‌توانيد با كارشناسان مركز كاردوك از طريق شماره 02166418908تماس بگيريد.

 

 منبع: طرح توجيهي صنايع خودروسازي و قطعات خودرو